Ένα ιστορικό κομμάτι του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών στο Rings of Power
TV

Ένα ιστορικό κομμάτι του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών στο Rings of Power

Στο τέταρτο επεισόδιο του Rings of Power όχι μόνο παίρνουμε μία μικρή γεύση από μία από τις σημαντικότερες στιγμές στη μυθολογία του Τόλκιν (την καταστροφή του Νούμενορ), αλλά βλέπουμε για πολύ λίγο και ένα από σημαντικότερα όπλα που έκαναν ποτέ την εμφάνιση τους στη Μέση-Γη.

Μιλάμε για τη σκηνή που η αντιβασιλέας Míriel, ανεβαίνει με την Γκαλάντριελ στην κορυφή του πύργου που ζει εξόριστος ο πατέρας της, για να της δείξει το πάλαντιρ. Λίγο πριν όμως την ώρα που η Γκαλάντριελ περιεργάζεται με το βλέμμα τον χώρο, κοιτάζει για πολύ λίγο ένα σπαθί.

Το σπαθί δεν είναι άλλο από το περίφημο Narsil. Με αυτό ο Ισίλντουρ κόβει το δάχτυλο του Σάουρον στην τελική μάχη της δεύτερης εποχής, αφού πρώτα όμως ο σκοτεινός άρχοντας το έχει σπάσει σε κομμάτια με ένα του πάτημα. Θα θυμάστε φυσικά τη σκηνή από τον πρόλογο του Fellowship of the Ring.

Tα κομμάτια του Narsil παραμένουν στο Rivendell για τις δύο πρώτες ταινίες και στη συνέχεια αφού ο Άραγκορν αποδέχεται το πεπρωμένο του και τα ξωτικά φτιάχνουν από το μέταλλο του το νέο σπαθί που θα ονομαστεί Andúril (η φλόγα της δύσης).

Λίγα πράγματα είναι γνωστά για την πορεία του Narsil, που φτιάχτηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης εποχής και κατέληξε στο Νούμενορ. Από εκεί πέρασε στο παντέρα του Ισίλντουρ, τον Ελέντιλ που το κρατούσε μέχρι να πέσει νεκρός από τα χτυπήματα του Σάουρον.

Και ο Έλεντιλ αλλά και ο Ισίλντουρ, είναι πρόσωπα που βλέπουμε στο Rings of Power, αλλά όπως έχουμε ξαναγράψει σε σχέση με τις χρονολογίες στη σειρά η ιστορία έχει μικρύνει πολύ στο timeline για να χωρέσουν όλα τα σημαντικά γεγονότα, χωρίς να περάσουν χιλιάδες χρόνια.

Τέσσερα επεισόδια απομένουν για την ολοκλήρωση της πρώτης σεζόν του Rings of Power με το φινάλε να είναι προγραμματισμένο για τις 14 Οκτωβρίου. Τα γυρίσματα της δεύτερης σεζόν πραγματοποιούνται στη Βρετανία, αφού ολόκληρη η παραγωγή μεταφέρθηκε εκεί από τη Νέα Ζηλανδία.

Δες και αυτό —> Ποιος είναι ο «ξένος» στο Rings of Power;

Αλλά και αυτό —> Τα Southlands στο Rings of Power είναι πολύ σημαντικά

https://youtu.be/_VlVc-fd9Fo


Διέρρευσε δύο εβδομάδες νωρίτερα το άλμπουμ των Slipknot!

Η συμβουλή του Ντι Κάπριο στον Τίμοθι Σαλαμέ

House of the Dragon: Ο έξαλλος πιτσιρικάς της αρχής

Το πρώτο teaser για την τρίτη σεζόν του Mandalorian


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ