Τα Southlands στο Rings of Power είναι πολύ σημαντικά
TV

Τα Southlands στο Rings of Power είναι πολύ σημαντικά

Αν βλέπετε το Rings of Power χαλαρά, χωρίς να ψάχνετε πληροφορίες για τους χαρακτήρες και τις τοποθεσίες, τότε στα πρώτα επεισόδια ίσως να μην δώσατε ιδιαίτερη σημασία στο τι μπορεί να σημαίνει για την ευρύτερη μυθολογία η ακριβής θέση των Southlands.

Η περιοχή βρισκόταν για μεγάλο διάστημα υπό την εποπτεία των ξωτικών, αφού οι άνθρωποι που ζούσαν εκεί στήριξαν τον Μόργκοθ στους παλιούς πολέμους. Όταν τα ξωτικά αποφασίζουν να αποχωρήσουν θεωρώντας ότι δεν υπάρχει πλέον απειλή, αρχίζουν τα παράξενα.

Ένα ολόκληρο χωριό τυλίγεται στις φλόγες και οι κάτοικοι του εξαφανίζονται, τα ζώα αρχίζουν τα… περίεργα όπως βλέπουμε στο σκηνικό με την αγελάδα και τη μαύρη ουσία, ενώ ο Θίο ανακαλύπτει ένα περίεργο σπαθί που… τρέφεται με αίμα και η μάνα του σκοτώνει ένα ορκ.

Δεν τα λες καλά σημάδια αυτά και αν βλέπαμε γκανγκστερική ταινία θα λέγαμε ότι κάποιος θέλει να ρίξει την αξία της περιοχής για να το εκμεταλλευτεί. Δεν βλέπουμε γκανγκστερική ταινία, αλλά ο στόχος αυτού του «κάποιου» είναι ο ίδιος.

Μιλάμε φυσικά για τον Sauron. Τα Southlands λοιπόν, είναι η περιοχή που σύμφωνα με την τοποθεσία της στο χάρτη, αργότερα θα γίνει η Μόρντορ! Εκεί ο σκοτεινός άρχοντας θα φτιάξει το οχυρό του και θα κυριαρχήσει για πολλά χρόνια.

Η απαγωγή του Arondir από τα ορκ και ο λάκκος με τους σκλάβους, δείχνει ότι το κακό έχει ήδη αρχίσει να εξαπλώνεται στα Southlands και το σχέδιο του Sauron για κυριαρχία έχει ήδη αρχίσει να μπαίνει σε εφαρμογή.

Σημαντικό ρόλο στα όσα θα γίνουν στην περιοχή, αναμένεται να έχει και ο Halbrand που βρίσκεται πλέον στο Νούμενορ. Η Γκαλάντριελ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αυτός είναι ο βασιλιάς των Southlands, χωρίς ο Halbrand να το αρνείται και με την επιστροφή τους σε εκείνες τις περιοχές θα δούμε ίσως ακόμα και από αυτή τη σεζόν το ξεκίνημα της αυτοκρατορίας του κακού.

Όταν μιλάμε για το Rings of Power και για την εξέλιξη των γεγονότων σε συνάρτηση με τα γραπτά του Τόλκιν θα πρέπει να λαμβάνουμε πάντα υπόψιν ότι οι δημιουργοί της σειράς εκτός από το γεγονός ότι έχουν πλάσει πολλούς χαρακτήρες που δεν υπήρχαν στα βιβλία, έχουν μικρύνει κατά πολύ τον χρόνο των εξελίξεων που σε κανονικές συνθήκες θα μετριόταν σε χιλιάδες χρόνια.

https://youtu.be/eQBjxRl2YeM


To HBO θα εξαφανίσει το λάθος στο House of the Dragon

Ποιος είναι ο «ξένος» στο Rings of Power;

Ο Serj Tankian τραγούδησε το The Show Must Go On των Queen


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ