House of the Dragon: Ο έξαλλος πιτσιρικάς της αρχής και η ιστορική οικογενειακή κόντρα
TV

House of the Dragon: Ο έξαλλος πιτσιρικάς της αρχής και η ιστορική οικογενειακή κόντρα

Το τέταρτο επεισόδιο του House of The Dragon είχε ως κεντρικό θέμα του την αναγκαιότητα εύρεσης συζύγου για τη Ρενίρα. Είναι η διάδοχος του θρόνου και πρέπει κάποια στιγμή να επιλέξει. Ή να επιλέξει ο πατέρας της, αλλά όπως και να ‘χει πρέπει να παντρευτεί.

Στην αρχή του επεισοδίου λοιπόν, την βλέπουμε στο Storm’s End (που αν θυμάστε ήταν η βάση του Στάνις στο Game of Thrones) να υπομένει το… μαρτύριο των μνηστήρων που περνάνε από μπροστά της με στόχο να την πείσουν να τους παντρευτεί.

Τελευταίος εμφανίζεται ένας πιτσιρικάς από τον οίκο των Blackwood. Της λέει ότι η οικογένεια του είχε στηρίξει τους Ταργκάρυεν από την εποχή του Έγκον του Κατακτητή, όμως δέχεται τα περιπεκτικά σχόλια ενός μεγαλύτερου σε ηλικία νεαρού άνδρα που στέκεται στο πλάι και ανήκει στον οίκο των Bracken.

O πιτσιρικάς Willem Blackwood προσπαθεί να συνεχίσει, όμως ο Bracken τον διακόπτει και πάλι με τις ειρωνείες του. Καταλήγουν να μονομαχούν με τα σπαθιά τους και η Ρενίρα αποχωρεί, με τον πιτισιρικά να κερδίζει -παραδόξως- τη μάχη σφάζοντας τον μεγαλύτερο Bracken.

Όλο αυτό το σκηνικό είναι διασκεδαστικό για τον τηλεθεατή, αλλά κρύβει από πίσω του και ένα κομμάτι ιστορίας του Γουέστερος. Η κόντρα δεν ήταν της στιγμής, αφού οι οίκοι των Blackwood και των Bracken έχουν ένα… παραδοσιακό μίσος μεταξύ τους που πηγαίνει πίσω πολλούς αιώνες.

Και το θέμα είναι ότι κανένας δεν ξέρει πως ξεκίνησε ακριβώς. Οι ρίζες των οικογενειών φτάνουν στις ημέρες των πρώτων ανθρώπων που έφτασαν στο Γουέστερος και έζησαν στην εποχή των ηρώων. Και οι δύο οίκοι υποστηρίζουν ότι είχαν τον θρόνο στην περιοχή τους και η μία ανέτρεψε την άλλη, αλλά το ποιος από τους δύο ισχυρισμούς είναι αληθινός, δεν μπορεί να αποδειχθεί.

Οι Blackwood και οι Bracken έχουν πολύ μεγάλους στρατούς, αλλά το πιο γνωστό χαρακτηριστικό και των δύο είναι το μίσος της μίας οικογένειας για την άλλη. Και η μικρή μάχη στο ξεκίνημα του τέταρτου επεισοδίου το έδειξε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο.

H πρώτη σεζόν του House of the Dragon, που εξελίσσεται 200 χρόνια πριν από τα γεγονότα του Game of Thrones, θα αποτελείται συνολικά από δέκα επεισόδια.

Καταγράφει την εσωτερική μάχη των Ταργκάρυεν για τον θρόνο, όπως περιγράφεται στο βιβλίο του George RR Martin, Fire and Blood που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anubis. Η σειρά μεταδίδεται στην Ελλάδα από το Vodafone TV.


Secret Invasion: To πρώτο teaser μόλις κυκλοφόρησε!

To HBO θα εξαφανίσει το λάθος στο House of the Dragon

Το πρώτο teaser για την τρίτη σεζόν του Mandalorian

Ο Serj Tankian τραγούδησε το The Show Must Go On των Queen


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ