O Bruce Spingsteen έλυσε οριστικά τη μεγάλη διαφωνία για έναν στίχο του
Music

O Bruce Spingsteen έλυσε οριστικά τη μεγάλη διαφωνία για έναν στίχο του

To Thunder Road του Bruce Springsteen θεωρείται ένα από τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών αλλά τα τελευταία χρόνια αποτελεί και αντικείμενο… διαφωνιών για έναν στίχο του. To τραγούδι είναι το εναρκτήριο του θρυλικού άλμπουμ Born to Run που κυκλοφόρησε το 1975 και ο πρώτος στίχος που αναγράφεται στην επίσημη έκδοση εκείνης της χρόνιας «A screen door slams, Mary’s dress waves».

Όμως ο τρόπος που το τραγουδάει ζωντανά ο Bruce Springsteen εδώ και σχεδόν πενήντα χρόνια ακούγεται ως «Mary’s dress sways» κάτι που βγάζει περισσότερο νόημα στην πρόταση. Έτσι δημιουργήθηκαν δύο στρατόπεδα στο internet που το καθένα υπερασπίζεται την άποψη του για το ποια είναι η σωστή λέξη! 

Ο Springsteen δεν είχε τοποθετηθεί μέχρι σήμερα με το το θέμα, αλλά στην επίσημη ιστοσελίδα του και στο βιβλίο τραγουδιών του, η λέξη που αναγράφεται είναι «waves», όπως και στην αρχική έκδοση του άλμπουμ δηλαδή. Ωστόσο, ο Springsteen χρησιμοποιεί το “sways” στη σελίδα 220 των απομνημονευμάτων του “Born To Run” και στους χειρόγραφους στίχους του, οι οποίοι δημοπρατήθηκαν το 2018. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η λέξη “sways” κάνει ομοιοκαταληξία με τον επόμενο στίχο: «Like a vision she dances across the porch as the radio plays».

Ο εδώ και δεκαετίες συνεργάτης και μάνατζερ του Sprinsgsteen, Jon Landau, είχε δηλώσει κατηγορηματικά στο New Yorker, ότι η σωστή λέξη είναι Sways και το βράδυ της Δευτέρας ήρθε η τελική τοποθέτηση για το θέμα από τον ίδιο τον δημιουργό.

Ο Bruce, που πρόσφατα κυκλοφόρησε άλμπουμ με διασκευές, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Jimmy Fallon και ρωτήθηκε για το θέμα. Αφού είπε ότι εκείνη την περίοδο ήταν τρομερά τελειομανής με κάθε πτυχή της δουλειάς, από το artwork, μέχρι τους στίχους αποκάλυψε ότι το «waves» που αναγράφεται στο άλμπουμ είναι… ΛΑΘΟΣ.

Ορίστε λοιπόν, το θέμα διευθετήθηκε, αν και είμαστε σίγουροι ότι κάποιοι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν το αντίθετο ακόμα και κόντρα στον δημιουργό.

https://youtu.be/CA0__vntDy0


Χοντρό κράξιμο από τη Sharon Osbourne στον Bruce Dickinson

Συγκλονιστικό setlist από τους Metallica με τραγούδια μόνο από το 1983-84

Πρώτο teaser από το Release Athens για το 2023

Οι Slipknot σκέφτονται να αφήσουν τα άλμπουμ και να το γυρίσουν στα single


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ