Hetfield για το image των Metallica στο Load: «Δεν συμφωνούσα, αλλά συμβιβάστηκα»
News

Hetfield για το image των Metallica στο Load: «Δεν συμφωνούσα, αλλά συμβιβάστηκα»

Η περίοδος Load/Reload των Metallica είναι μία από τις πιο αμφιλεγόμενες της ιστορίας τους και όσοι ζήσατε εκείνη την εποχή, θα θυμάστε τις ατελείωτες κουβέντες για τα κομμένα μαλλιά, το βαμμένα μάτια και το grunge ντύσιμο του συγκροτήματος.

Τα χρόνια πέρασαν βέβαια και αν επικεντρωθούμε καθαρά στη μουσική οι περισσότεροι μπορούμε να εκτιμήσουμε αυτό που έκαναν μουσικά ειδικά στο Load, αφού ο διάδοχος του ήταν στην ουσία τα τραγούδια που περίσσεψαν.

Ο James Hetfield έχει μιλήσει ξανά για τη διαφωνία του με το στυλ της εποχής και το επανέλαβε σε συνέντευξη του στο Clash, τονίζοντας ότι συμβιβάστηκε για το καλό της μπάντας.

«Πάντα υπάρχει κάποιου τύπου συμβιβασμός, ειδικά όταν υπάρχουν τέσσερις τύποι σε μία μπάντα. Υπάρχουν δύο εμάς, εγώ και ο Lars, που είμαστε η κινητήριος δύναμη στους Metallica, οπότε αν δεν συμφωνούμε πρέπει να υπάρξει ένας συμβιβασμός. Όσον αφορά στο να κάνεις κάτι που δεν μοιάζει σωστό, υπάρχουν στιγμές που έχει συμβεί. Για μένα ήταν η Load και Reload περίοδος. Δεν ήμουν 100% σύμφωνος με όσα κάναμε και θα έλεγα ότι συμβιβάστηκα.

Είπα ότι θα ακολουθήσω το όραμα του Lars και του Kirk σε αυτό. Ήταν ενθουσιασμένοι με το κόνσεπτ, οπότε είπα να μπω και εγώ στο παιχνίδι γιατί αν είμαστε και οι τέσσερις μέσα τότε θα είναι καλύτερο. Έτσι έκανα ότι καλύτερο μπορούσα με αυτό αλλά δεν εξελίχθηκε όσο καλά ήλπιζα, αλλά δεν μετανιώνω γιατί τη συγκεκριμένη στιγμή έμοιαζε σωστό».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: