Shogun: Υπάρχει περίπτωση να δούμε συνέχεια της σειράς;
TV

Shogun: Υπάρχει περίπτωση να δούμε συνέχεια της σειράς;

Η πρώτη σεζόν του Shogun έριξε την αυλαία της την Τρίτη, με το δέκατο επεισόδιο που προβλήθηκε και στην Ελλάδα από το Disney Plus. Και αν το έχετε δει ήδη και σας φάνηκε σαν οριστικό φινάλε, δεν ήταν ιδέα σας. Ήταν οριστικό φινάλε. Ακολουθούν spoilers.

Από την αρχή ο σχεδιασμός έλεγε ότι έχουμε μία limited series βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του James Clavell και το υλικό που υπήρχε καλύφθηκε ολόκληρο. Το φινάλε δεν ήταν εκρηκτικό, όπως ίσως θα περίμεναν οι περισσότεροι, αλλά αντίθετα ήταν μία ήρεμη και εσωτερική αποτύπωση του πλάνου που είχε από την αρχή ο Toranaga.

Η μεγάλη μάχη έρχεται μόνο σε ένα… flash-forward που στην ουσία βάζει όλα τα κομμάτια στη θέση τους και τον Toranaga να αποκαλύπτει ότι το σχέδιο «Πορφυρός Ουρανός» δεν ακολουθεί, αλλά έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Ήταν στην ουσία η θυσία της Mariko που είδαμε στο ένατο επεισόδιο.

Η σειρά ενθουσίασε κοινό και κριτικούς και αποτέλεσε μία παγκόσμια επιτυχία για το FX και το Disney Plus, όμως πλάνο για να συνεχιστεί δεν υπάρχει.

Σύμφωνα με τους showrunners, το Shōgun πάντα προοριζόταν να είναι μια αυτόνομη μίνι σειρά, χωρίς προγραμματισμένες συνέχειες.  Το μυθιστόρημα του Clavell ήταν το τρίτο μέρος του Asian Saga του, αν και κανένα από τα άλλα βιβλία της σειράς δεν ακολουθεί άμεσα τα γεγονότα στο Shōgun.

Το επόμενο, χρονολογικά, Tai-Pan, μας πάει μπροστά περίπου 200 χρόνια. Έτσι θεωρητικά θα μπορούσε κάποιο από τα βιβλία να επιλεγεί για νέα τηλεοπτική μεταφορά, όμως δεν θα αφορούσε κανέναν από τους χαρακτήρες που είδαμε.

Η ιστορία θα μπορούσε πάντως να αποτελέσει έμπνευση για τους δημιουργούς, αφού το βιβλίο βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, με τον χαρακτήρα του Toranaga να στηρίζεται στον Tokugawa Ieyasu, που πολέμησε τη μάχη της Sekigahara το 1600 και ίδρυσε ένα shogunate που κράτησε περισσότερα από 250 χρόνια.

Και ο χαρακτήρας του Blackthorne, επίσης, βασίστηκε σε έναν πραγματικό Άγγλο ναύτη (William Adams) που ξεβράστηκε στο Kyushu και τελικά έγινε βασικός στρατιωτικός σύμβουλος του Tokugawa.

Όπως είπαμε πάντως, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα πλάνο επιστροφής και ίσως έτσι να είναι και καλύτερα, αφού έχουμε μια πανέμορφη ιστορία με αρχή, μέση και τέλος.

Όλα τα επεισόδια του Shogun είναι διαθέσιμα τώρα στο Disney Plus. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

 

Tags: