Dickinson για Di Anno: «Δεν είχε αρκετή ευελιξία στη φωνή του»
Music

Dickinson για Di Anno: «Δεν είχε αρκετή ευελιξία στη φωνή του»

Για την πρώτη φορά που είδε ζωντανά τους Iron Maiden, πριν γίνει μέλος του συγκροτήματος, μίλησε ο Bruce Dickinson σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Record Collector.

«Η πρώτη φορά που είδα τους Iron Maiden, ήταν Music Machine στο Κάμντεν. Το συγκρότημα μου, οι Samson, ήταν οι headliners της βραδιάς, γιατί το μανατζμέντ μας είχε χρηματοδοτήσει τη συναυλία, αν και στην πραγματικότητα δεν το αξίζαμε. Αυτό έγινε ακόμα πιο εμφανές, όταν βγήκαν οι Maiden στη σκηνή. Είχα ακούσει φήμες για το πόσο καλοί ήταν και σκέφτηκα ότι κάπως έτσι θα ήταν να βλέπεις τους Deep Purple στην κορυφαία τους περίοδο». 

Η επόμενη ερώτηση αφορούσε τις σκέψεις του Bruce για την απόδοση επί σκηνής του προκατόχου τους, του Paul Di Anno. «Ήταν εντάξει, αλλά δεν είχε μεγάλη ευελιξία στη φωνή του. Νόμιζα ότι η φωνή του είχε φτάσει στα όρια της. Είδα αυτό που ήταν ικανό να κάνει το υπόλοιπο συγκρότημα και θυμάμαι ότι σκέφτηκα, “Θεέ μου, θα ήθελα να είμαι frontman σε αυτό το συγκρότημα. Μόλις τελείωσαν την εμφάνιση τους, όλοι έφυγαν και εμείς παίξαμε μπροστά σε τρία άτομα».

O Bruce Dickinson αντικατέστησε τον Paul Di Anno τον Σεπτέμβριο του 1981 και το πρώτο του άλμπουμ με την μπάντα ήταν φυσικά το Number of the Beast.

Πρόσφατα κυκλoφόρησε το νέο του σόλο άλμπουμ, The Mandrake Project και με αυτή την αφορμή θα το δούμε στην Ελλάδα τον Ιούλιο, στο πλαίσιο του Release Athens, μαζί με τους Judas Priest και τους Accept.

Εισιτήρια και πληροφορίες εδώ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.