Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του ο Matthew Perry, o Chandler από τα Φιλαράκια
TV

Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του ο Matthew Perry, o Chandler από τα Φιλαράκια

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 54 ετών, άφησε ο Matthew Perry. Ο ηθοποιός βρέθηκε αναίσθητος στο σπίτι του σπίτι του και οι γιατροί δεν μπόρεσαν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Οι πρώτες πληροφορίες για το τραγικό γεγονός, κάνουν λόγο για πνιγμό. Το ασθενοφόρο έφτασε στο σπίτι του ηθοποιού μετά από κλήση για καρδιακή ανακοπή και οι διασώστες τον βρήκαν μέσα στο τζακούζι. Στον χώρο δεν βρέθηκαν ναρκωτικά ενώ αποκλείστηκε από την πρώτη στιγμή το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Ο Matthew Perry έγραψε τηλεοπτική ιστορία με τον ρόλο του Τσάντλερ στα Φιλαράκια, έναν χαρακτήρα που υποδύθηκε για δέκα χρόνια, από το 1994 έως και το 2004. Μαζί με τους συμπρωταγωνιστές του έγιναν παγκόσμιοι super-star και η δημοφιλία του άντεξε στο πέρασμα των χρόνων όσο η σειρά γινόταν γνωστή και στις νεότερες γενιές.

Ταλαιπωρήθηκε πολύ από τις καταχρήσεις ουσιών, ακόμα και όταν η καριέρα του βρισκόταν στο απόγειο. Έμπαινε πολύ συχνά για αποτοξίνωση εκείνη την εποχή κάτι που αποτυπωνόταν στην οθόνη από τις μεγάλες και ξαφνικές αλλαγές στο βάρος του.

Εθίστηκε για πρώτη φορά στη χρήση του vicodin το 1997 μετά από ένα ατύχημα που είχε με jet-ski και όπως ο ίδιος έχει δηλώσει στο πέρασμα των χρόνων χάλασε πάνω από εννέα εκατομμύρια δολάρια στις αποτοξινώσεις.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και στις αρχές της επόμενης είχε αρκετές συμμετοχές σε ταινίες και επιτυχίες σε κωμικούς ρόλους, όμως λίγο μετά την ολοκλήρωση της σειράς αυτή η πορεία ακολούθησε καθοδική πορεία. Ήταν πάντως οικονομικά εξασφαλισμένος για μια ζωή, αφού οι απολαβές του για κάθε επεισόδιο της σειράς, έφτασαν στις τελευταίες σεζόν το ένα εκατομμύριο ανά επεισόδιο, ενώ τα έσοδα του -ακόμα και στις μέρες μας- από τις νέες προβολές έφταναν τα 20 εκατομμύρια δολάρια.

Σε ένα αφιέρωμα του περιοδικού People το 2013, αποκάλυψε ότι κατάφερε να γίνει ξανά νηφάλιος στα 43 του. Εκείνη τη χρονιά, μετέτρεψε το πρώην σπίτι του στην παραλία στο Μαλιμπού σε εγκατάσταση με το όνομα The Perry House. Άρχισε να υποστηρίζει τη θεραπεία έναντι της φυλάκισης για χρήστες ναρκωτικών και αφιέρωσε χρόνο και πόρους για να βοηθήσει άλλους τοξικομανείς.

«Δεν μπορείς να έχεις πρόβλημα ναρκωτικών για 30 χρόνια και μετά να περιμένεις να το λύσεις σε 28 ημέρες», είπε στο Hollywood Reporter το 2015. «Είχα πολλά σκαμπανεβάσματα στη ζωή μου και πολλές επιτυχίες, αλλά το καλύτερο πράγμα για μένα είναι ότι αν έρθει ένας αλκοολικός και μου πει, «Θα με βοηθήσεις να σταματήσω να πίνω;» θα πω, «Ναι. Ξέρω πώς να το κάνω αυτό».

Στην αυτοβιογραφία του που κυκλοφόρησε το 2022, μίλησε για τις δυσκολίες που πέρασε, ενώ στο reunion των Friends που προβλήθηκε το 2021 ήταν πολλές φορές εμφανώς συγκινημένος.

Ο Matthew Perry έφυγε από τη ζωή και εκατομμύρια θαυμαστές σε ολόκληρο τον κόσμο σίγουρα θα νιώθουν σαν να έχασαν έναν δικό τους άνθρωπο, έναν άνθρωπο που χάριζε και χαρίζει ακόμα και σήμερα γέλιο σε όλους μας με τις ατάκες του που πέρασαν στην ιστορία.


Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το τελευταίο τραγούδι των Beatles

Ο Mike Portnoy επέστρεψε στους Dream Theater

Η πρώτη ανακοίνωση του Hellfest δίνει μια γεύση για τις περιοδείες του καλοκαιριού

Επιστροφή με νέο άλμπουμ και single από τους Green Day


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ