Ο Mike Portnoy επέστρεψε στους Dream Theater
Music

Ο Mike Portnoy επέστρεψε στους Dream Theater

13 χρόνια μετά την αποχώρηση του, ο Mike Portnoy επέστρεψε ξανά στους Dream Theater, όπως ανακοίνωσε και επίσημα το συγκρότημα το απόγευμα της Τετάρτης. Παράλληλα τονίζεται ότι όλοι μαζί θα μπουν στο στούντιο για την ηχογράφηση του νέου άλμπουμ και πρώτου με τον Portnoy στα ντραμς με το Black Cloud and Silver Lignings του 2009.

Όπως είναι λογικό, ο Mike Mangini που κάλυψε τη θέση στα χρόνια που μεσολάβησαν και συμμετείχε σε πέντε άλμπουμ από το 2011 έως και το A View from the Top of the World του 2021, αποχωρεί από το συγκρότημα.

«Κατανοώ την απόφαση των DREAM THEATER να πάρουν πίσω τον Mike Portnoy αυτή τη στιγμή. Όπως ειπώθηκε από την πρώτη μέρα, η θέση μου δεν ήταν να καλύψω όλους τους ρόλους που είχε ο Mike στο συγκρότημα. Έπρεπε να παίξω τα ντραμς για να βοηθήσω το συγκρότημα να συνεχίσει» δήλωσε ο Mangini που ξεχώρισε το βραβείο Grammy και ευχαρίστησε το κοινό για την αποδοχή προς το πρόσωπο του.

Ο Portnoy έχει καλές σχέσεις εδώ και χρόνια με τους Petrucci, Rudess και Myung ενώ με τους δύο πρώτους κυκλοφόρησαν το 2021 το άλμπουμ των Liquid Tension Experiment. Τον Δεκέμβριο που μας πέρασε άρχισαν να υπάρχουν επαφές και με τον James LaBrie που έμοιαζε πιο παλιά τουλάχιστον ο πιο αρνητικός στο ενδεχόμενος επανένωσης και από τότε όπως φαίνεται μπήκε το νερό στ’ αυλάκι.

«Το να έχουμε τον Mike Portnoy πίσω στο συγκρότημα είναι ακριβώς εκεί που πρέπει να είμαστε αυτή τη στιγμή. Τα πράγματα κάνουν τον κύκλο τους και σε αυτή την περίπτωση είναι απολύτως λογικό. Είμαι ενθουσιασμένος με τις προοπτικές αυτού του reunion και μπορώ να πω με απόλυτη σιγουριά ότι αυτή θα είναι η τελική ενσάρκωση των Dream Theater με πολλά κεφάλαια να έχουν ακόμη να γραφτούν» τόνισε ο τραγουδιστής της μπάντας, ενώ όλα τα μέλη ευχαρίστησαν τον Mike Mangini για την προσφορά του.

«Είμαι πλημμυρισμένος από χαρά που επιστρέφω σπίτι και ξαναβρίσκομαι με τα αδέρφια μου! Υπάρχει τόσο πολλή κοινή ιστορία μεταξύ μας, τόσες πολλές αναμνήσεις, τόση πολλή μουσική… να σκεφτόμαστε ότι πλησιάζουμε 40 χρόνια από τότε που ξεκίνησε αυτό το ταξίδι! Η ιδέα της δημιουργίας νέας μουσικής μαζί είναι τόσο συναρπαστική και ανυπομονώ να βγω στο δρόμο και να παίξω ζωντανά για μια ολόκληρη νέα γενιά θαυμαστών που δεν μπόρεσαν ποτέ να δουν αυτή τη σύνθεση πριν… Δεν υπάρχει μέρος σαν το σπίτι» τόνισε από  την πλευρά του ο Portnoy.

Ο Portnoy αποχώρησε από τους Dream Theater το 2010 όταν μετά τη συμμετοχή του στο Nightmare των Avenged Sevenfold,  ήθελε η μπάντα να κάνει ένα διάλειμμα, αλλά οι υπόλοιποι προτίμησαν να συνεχίσουν χωρίς αυτόν και τον αντικατέστησαν με τον Mike Mangini.


Επιστροφή με νέο άλμπουμ και single από τους Green Day

Η πρώτη ανακοίνωση του Hellfest δίνει μια γεύση για τις περιοδείες του καλοκαιριού

Ο Robert Plant τραγούδησε το Stairway to Heaven μετά από 16 χρόνια

Όλες οι λεπτομέρειες για την αυτοβιογραφία του Serj Tankian


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ