Όλες οι λεπτομέρειες για την αυτοβιογραφία του Serj Tankian που κυκλοφορεί τον Μάιο
Music

Όλες οι λεπτομέρειες για την αυτοβιογραφία του Serj Tankian που κυκλοφορεί τον Μάιο

Την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του, ανακοίνωσε ο Serj Tankian. Το Down with the System, όπως είναι ο τίτλος του, θα κυκλοφορήσει στις 14 Μαΐου και είναι ήδη διαθέσιμο για προ-παραγγελία εδώ. Είναι φυσικά η αγγλική έκδοση και μένει να δούμε αν θα μεταφράσει το βιβλίο στα ελληνικά κάποιος εκδοτικός οίκος της χώρα μας.

«Είμαι ενθουσιασμένος που δούλεψα για αυτά τα απομνημονεύματα που εκκολάφθηκαν τυχαία, καθώς μου έδωσαν τη μοναδική ευκαιρία να βουτήξω βαθιά στην οικογενειακή μου ιστορία, στα δικά μου κίνητρα από νεαρή ηλικία και σε μαθήματα που δεν ήξερα ότι είχα μάθει» είπε ο Serj Tankian για το βιβλίο.

Ο editor του βιβλίου, Richard Roper, από την πλευρά του πρόσθεσε: «Ο Serj δεν ήταν ποτέ ένας συμβατικός ροκ σταρ και αυτή δεν είναι ένα μία συμβατική αυτοβιογραφία. Είμαστε απόλυτα ενθουσιασμένοι που δημοσιεύουμε αυτό το ειλικρινές, αστείο και υπέροχα διασκεδαστικό βιβλίο, οι θαυμαστές του Serj θα το λατρέψουν».

Αυτή είναι η σύνοψη του Down With the System που αναμένεται να μας δώσει και πολύ υλικό για τα όσα έχουν συμβεί μέσα στη μπάντα στο πέρασμα των χρόνων.

Ο Serj Tankian είναι ο πρώτος που θα παραδεχτεί ότι το συγκρότημα του, οι System Of A Down, ήταν ένας εντελώς απροσδόκητος κατακτητής των charts στη σύγχρονη μουσική ιστορία. Ένα συγκρότημα Αρμενιο-Αμερικανών που έπαιζε μια πρακτικά αταξινόμητη σύγκρουση άγριων επιθετικών metal riffs με ασυνήθιστους ρυθμούς και στροφές και σε αρμενικές λαϊκές μελωδίες, με εναλλάξ ουρλιαχτά και κοροιδευτικούς στίχους που θα μπορούσαν να ξεκινούν από την avant-garde πλακίτσα και να καταλήγουν σε μαινόμενες κοινωνικοπολιτικές ατάκες μέσα στον ίδιο στίχο . Εξάλλου, όπως ο Serj παραδέχεται, «δεν είναι ένα καθόλου εύκολο άκουσμα».

Ακόμα κι έτσι, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η μουσική των System είχε χτυπήσει τη χορδή σε εκατομμύρια ακροατές σε όλο τον κόσμο από τότε που εμφανίστηκαν στη σκηνή στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Με σχεδόν 40 εκατομμύρια πωλήσεις άλμπουμ, τρία άλμπουμ στην κορυφή του Billboard και μια αφοσιωμένη λεγεώνα θαυμαστών, το συγκρότημα κυριάρχησε στις σκηνές του alt-rock και του metal ακριβώς τη στιγμή που ο κόσμος έμπαινε σε μια νέα χιλιετία, επαναπροσδιορίζοντας την ίδια την ιδέα του τι μπορούσαν και δεν μπορούσαν να κάνουν, να πουν και να εκπροσωπούν οι ροκ σταρ..

Στο DOWN WITH THE SYSTEM, ο Serj παρουσιάζει στους αναγνώστες μία αυτοβιογραφία που είναι πολύ περισσότερα από έναν απλό μύθο rock ‘n’ roll. Είναι η ιστορία ενός μετανάστη, είναι η αφύπνιση ενός ακτιβιστή και είναι ένα πνευματικό ταξίδι από το σκοτάδι προς το φως. Και όλα αυτά καταλήγουν στο γεγονός ότι ο ίδιος ο Serj είχε την ευκαιρία να ζήσει μια εξαιρετική ζωή-χάρη σε έναν συνδυασμό τύχης, συγκυριών, αγώνα, ταλέντου και πνευματικής αφύπνισης.

Γεννημένος από Αρμένιους γονείς στη Βηρυτό, ο Serj μεγαλώνει ακούγοντας βόμβες να πέφτουν έξω από το παιδικό του σπίτι κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη χώρα, πριν μετακομίσει στο Λος Άντζελες σε ηλικία επτά ετών. Ως νέος, βυθίζεται στην κοινότητα SoCal της «Μικρής Αρμενίας», μαθαίνοντας όλο και περισσότερα για τη βάναυση γενοκτονία που αντιμετώπισαν οι πρόγονοί του βοηθώντας τους γονείς του να προσαρμοστούν στους περιορισμούς και τις αντιφάσεις του Αμερικανικού Ονείρου.

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια μιας κομβικής διαδρομής για το σπίτι από ένα μάθημα LSAT, ο Serj αποφασίζει να απομακρυνθεί από ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον στις επιχειρήσεις και τη νομική για να κάνει μουσική, μια απόφαση που τον οδηγεί σε περιοδείες σε πέντε ηπείρους ως τραγουδιστής ενός εξαιρετικά δημοφιλούς ροκ συγκροτήματος. Χτύπησε το νούμερο #1 του Billboard το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια, η επιτυχία του single από το ίδιο άλμπουμ αποκλείστηκε από το ραδιόφωνο δύο ημέρες αργότερα.

Στα χρόνια που ακολουθούν, η μοναδική του ιστορία συνεχίζεται, καθώς αποφεύγει τα γυάλινα μπουκάλια που εκσφενδονίζονται σε ένα σόου που ακυρώθηκε από εξαγριωμένους θαυμαστές των Slayer, συνεργάζεται με τον Tom Morello για να προωθήσει την κοινωνική δικαιοσύνη σε ανυποψίαστους metalheads, διαφωνεί με τους αξιωματικούς του LAPD για τον καλύτερο τρόπο να χειριστούν έξαλους οπαδούς σε συναυλία και ορίζει νέους ήχους και τακτικές τραγουδιού με τον Rick Rubin.

Συνδυάζοντας τη στοχαστική διορατικότητα του Serj με εγκάρδια και ποιητική πεζογραφία, το DOWN WITH THE SYSTEM επαναλαμβάνει το αξιοσημείωτο και απίθανο ταξίδι του Serj και εξερευνά τι του έχει διδάξει, για τη μουσική, την τέχνη, τον ακτιβισμό και τον εαυτό του. Είναι μια αξέχαστη βόλτα που θα σας αφήσει με κομμένη την ανάσα και μια απόλυτη απόλαυση για τους νέους θαυμαστές και τους παλιούς.


Επιστροφή με νέο άλμπουμ και single από τους Green Day

Η πρώτη ανακοίνωση του Hellfest δίνει μια γεύση για τις περιοδείες του καλοκαιριού

Ο Robert Plant τραγούδησε το Stairway to Heaven μετά από 16 χρόνια

Ο Post Malone τραγούδησε το Them Bones των Alice in Chains


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ