Ο Robert Plant τραγούδησε το Stairway to Heaven μετά από 16 χρόνια
Music

Ο Robert Plant τραγούδησε το Stairway to Heaven μετά από 16 χρόνια

Ήταν Δεκέμβριος του 2007 όταν ο Robert Plant είχε τραγουδήσει για τελευταία φορά το Stairway to Heaven στη συναυλία-reunion των Led Zeppelin στην Ο2 Arena του Λονδίνου. Χρειάστηκε να περάσουν 16 ολόκληρα χρόνια για το ερμηνεύσει ξανά και αυτό έγινε το βράδυ του Σαββάτου σε ένα φιλανθρωπικό event που διοργάνωσε ο Andy Taylor των Duran Duran.  Εκτός από το τραγούδι-σταθμό του 1971 ο Plant έβαλε στο setlist του και τα Black Dog, Thank You, των Zeppelin.

«Φυσικά, ήταν ένα  πολύ καλό τραγούδι. Η δομή του τραγουδιού, η πραγματική μουσική κατασκευή είναι πολύ, πολύ καλή. Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που η μουσική μπορεί να σταθεί από μόνη της πολύ εύκολα, χωρίς να χρειάζεται φωνητικά» είχε δηλώσει το 2019 για το Stairway to Heaven o Planet και είχε συνεχίζει μιλώντας για το πως οι στίχοι που είχε γράψει τότε δεν τον εκφράζουν τόσα χρόνια μετά.

«Στιχουργικά, δεν μπορώ να πως ότι με εκφράζει πλέον, γιατί ήταν πολύ παλιά. Δεν θα είχα καμία πρόθεση να γράψω πια με αυτό τον αφηρημένο τρόπο. Το κοιτάζω και του βγάζω το καπέλο και νομίζω ότι υπάρχουν μέρη του που είναι απίστευτα. Ο τρόπος με τον οποίο ο Jimmy Page δόμησε τη μουσική και μετά μπαίνουν τα ντραμς. Είναι ένα πολύ όμορφο κομμάτι. Αλλά στιχουργικά, τώρα, ακόμα και φωνητικά, λέω, δεν είμαι σίγουρος γι’ αυτό».

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ένα απόσπασμα από την εμφάνιση του Plant και αμέσως μετά έχουμε ολόκληρο το βίντεο του event με τον τραγουδιστή των Led Zeppelin να εμφανίζεται στο 43ο λεπτό.


Νέο άλμπουμ από τους IDLES – Ακούστε το πρώτο single

Αναβολή στην κυκλοφορία των εισιτηρίων για Rammstein

Το Max έρχεται επιτέλους στην Ελλάδα την Άνοιξη του 2024

Οι Judas Priest επέστρεψαν με… κρίση πανικού!


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ