Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το τελευταίο τραγούδι των Beatles
Music

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το τελευταίο τραγούδι των Beatles

Μάρτυρες ενός ιστορικού γεγονότος θα γίνουμε την επόμενη εβδομάδα, αφού όπως ανακοινώθηκε και επίσημα θα ακούσουμε το τελευταίο τραγούδι των Beatles. Ο τίτλος του είναι Now and Τhen και για την ολοκλήρωση του χρησιμοποιήθηκε μία παλιά ηχογράφηση του John Lennon, από τα τέλη της δεκαετίας του ’70.

Προσπάθεια για να ολοκληρωθεί το τραγούδι είχε γίνει και στα μέσα της δεκαετίας του ’90, όμως η τεχνολογία της εποχής δεν ήταν αρκετή για να «καθαρίσει» η ηχογράφηση του Lennon, κάτι που έγινε τώρα με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης. Ο Paul McCartney ξεκαθαρίζει ότι η χρήση AI έγινε μόνο για τον διαχωρισμό των ήχων και όχι για τη σύνθεση ή τη φωνή του Lennon και ο τρόπος είναι αντίστοιχος με αυτόν που χρησιμοποίησε ο Peter Jackon στο ντοκιμαντέρ του.

Με τη βοήθεια του παραγωγού Jeff Lynne, ο McCartney, ο Ringo Starr και ο George Harrison πέρασαν χρόνο προσπαθώντας να μετατρέψουν το «Now and Then» σε πλήρες τραγούδι κατά τη διάρκεια των sessions του 1994 και του 1995 για την ανθολογία των Beatles, αλλά δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν στον τρόπο που θα προχωρήσουν έτσι το άφησαν τότε ημιτελές.

Δύο άλλα «νέα» τραγούδια των Beatles δημιουργήθηκαν τότε από παρόμοια demos του Lennon, τα «Free As a Bird» και «Real Love». Ωστόσο, ο Paul McCartney ανέφερε σε συνεντεύξεις για χρόνια ότι ήλπιζε μια μέρα να ξαναεπισκεφθεί το «Now and Then», το οποίο κυκλοφορούσε εδώ και καιρό ως bootleg.

Πέρα από τα φωνητικά του Lennon, το «Now and Then» διατηρεί τα μέρη ακουστικής και ηλεκτρικής κιθάρας που έγραψε ο Harisson to 1995, περιλαμβάνει νέα ηχογράφηση ντραμς από τον Starr και μπάσο, κιθάρα και πιάνο από τον McCartney.

Το κομμάτι των εγχόρδων γράφτηκε από τους Giles Martin, McCartney και Ben Foster, ενώ ο Martin έπλεξε τα αυθεντικά backing vocals από τα τραγούδια των Beatles Here, There and Everywhere, Eleanor Rigby και Because, με τον ίδιο mashup τρόπο όπως στο άλμπουμ Love του 2006.

Το τραγούδι θα γίνει διαθέσιμο στις 2 Νοεμβρίου, το βίντεο θα ακολουθήσει μία ημέρα αργότερα ενώ ταυτόχρονα θα γίνει και η πρεμιέρα για ένα 12λεπτο documentary με την ιστορία των ηχογραφήσεων.


Ο Mike Portnoy επέστρεψε στους Dream Theater

Η πρώτη ανακοίνωση του Hellfest δίνει μια γεύση για τις περιοδείες του καλοκαιριού

Όλες οι λεπτομέρειες για την αυτοβιογραφία του Serj Tankian

Επιστροφή με νέο άλμπουμ και single από τους Green Day


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: