Βγήκε τσεκούρι στο Netflix: Καταιγισμός ακυρώσεων μετά την πτώση της μετοχής
TV

Βγήκε τσεκούρι στο Netflix: Καταιγισμός ακυρώσεων μετά την πτώση της μετοχής

Είναι πλέον δεδομένο, ότι ο μήνας του μέλιτος για το Netflix έχει τελειώσει. Και ήταν ένας μήνας του μέλιτος με τους επενδυτές και τις αγορές που κράτησε πάνω από πέντε χρόνια, αλλά όπως γίνεται πάντα κάποτε θα τελείωνε.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2022, που έφερε μείωση συνδρομητών για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια και από εκεί και πέρα οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές. Πτώση της μετοχής που έφτασε το 35% και μείωση της συνολικής αξίας της εταιρείας που άγγιξε τα 54 δισεκατομμύρια.

Οι κινήσεις σε εσωτερικό επίπεδο είναι άμεσες και πολλά πρότζεκτ που βρίσκονταν σε στάδιο δημιουργίας ακυρώνονται με τον τομέα του animation να είναι αυτός που δέχθηκε το πιο σοβαρό χτύπημα.

Όπως αναφέρει το Wrap, παρελθόν αποτελεί ήδη για την εταιρεία ο Phil Rynda, που είχε τον τίτλο του διευθυντή Creative Leadership and Development for Original Animation, κάτι που σημαίνει ότι ολόκληρη η στρατηγική σε αυτό τον τομέα αλλάζει δραστικά. Τα τρία πρώτα πρότζεκτ που ακυρώθηκαν ήταν τα The Twits του Roald Dahl, η πολυαναμενόμενη μεταφορά της σειράς βιβλίων Bone που είχε ανακοινωθεί το 2019, αλλά και το Toil and Trouble της Lauren Faust.

Αυτό που επισημαίνεται στο ρεπορτάζ είναι τα μοναδικά πρότζεκτ που θα πρέπει να θεωρούνται ασφαλή, είναι τα μεγάλα χαρτιά της πλατφόρμας όπως το Stranger Things, το Witcher και άλλα αντίστοιχου βεληνεκούς, αλλά από εκεί και πέρα θα γίνεται αξιολόγηση για το κόστος και τι μπορεί να φέρει σε κέρδος.


Πιο ακριβή από το φινάλε του Game of Thrones η πρώτη σεζόν του House of the Dragon

Ανακοινώθηκε και επίσημα το τρίτο Venom με τον Τομ Χάρντι

Rings of Power: Νέες φωτογραφίες με ένα μυστηριώδες όπλο!

Stranger Things: Ποιος είναι ο νέος μεγάλος κακός της σειράς


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: