Πιο ακριβή από το φινάλε του Game of Thrones η πρώτη σεζόν του House of the Dragon
TV

Πιο ακριβή από το φινάλε του Game of Thrones η πρώτη σεζόν του House of the Dragon

Μεγάλη κουβέντα γίνεται τις τελευταίες ημέρες για το κόστος μεγάλων τηλεοπτικών παραγωγών και φυσικά ένα από τα σημαντικότερα πρότζεκτ που αναμένονται φέτος είναι το House of the Dragon.

Όπως αποκαλύπτει λοιπόν το Variety, το HBO άνοιξε για τα καλά τον… κουμπαρά και κάθε επεισόδιο της σειράς έχει μπάτζετ που αγγίζει τα 20 εκατομμύρια δολάρια. Για σύγκριση να πούμε ότι στην τελευταία του σεζόν το Game of Thrones είχε κόστος 15 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο, ενώ αν πάμε πάνω από δέκα χρόνια πίσω, στην πρώτη σεζόν κόστιζε μόλις έξι εκατομμύρια.

O σημαντικότερος λόγος για αυτή τη διαφορά είναι το CGI, αφού η νέα σειρά έχει περισσότερους δράκους από το ξεκίνημα της, ενώ φυσικά το HBO θέλει να εντυπωσιάσει αμέσως για να τραβήξει το κοινό.

Πριν από μερικές ημέρες έγινε επίσης γνωστό ότι το μπάτζετ για την τέταρτη σεζόν του Stranger Things έφτασε τα 30 εκατομμύρια δολάρια ανά επεισόδιο, όμως κανένας δεν μπορεί να κοντράρει το Rings of Power που στην πρώτη του σεζόν έχει συνολικό κόστος που αγγίζει το μισό δισεκατομμύριο.

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα το πρώτο επεισόδιο του House of the Dragon θα προβληθεί στις 21 Αυγούστου και από εκεί και μέρα θα μεταδίδεται κάθε Κυριακή, με τη σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών να έρχεται σχεδόν δύο εβδομάδες αργότερα στις 2 Σεπτεμβρίου και κάθε Παρασκευή.

Το House of the Dragon βασίζεται στο Fire and Blood του George RR Martin που κυκλοφόρησε το 2018, και τοποθετείται χρονικά 200 χρόνια πριν τα γεγονότα του Game of Thrones. Είναι η ιστορία για τον οίκο των Ταργκάρυεν και τον εμφύλιο πόλεμο που σημάδεψε την εποχή.


Netflix: Βάζει διαφημίσεις και stop στο μοίρασμα κωδικών

Rings of Power: Νέες φωτογραφίες με ένα μυστηριώδες όπλο!

Τα πρώτα δέκα λεπτά του Batman είναι επίσημα στο youtube

Stranger Things: Ποιος είναι ο νέος μεγάλος κακός της σειράς


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ