Μην περιμένετε τη δεύτερη σεζόν του House of the Dragon το 2023
TV

Μην περιμένετε τη δεύτερη σεζόν του House of the Dragon το 2023

Το House of the Dragon έριξε την αυλαία της πρώτης σεζόν του πριν από μερικές ημέρες και αν πιστεύατε ότι η δεύτερη σεζόν θα έρθει τουλάχιστον μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς, τότε θα πρέπει να σταματήσετε να ελπίζετε.

Όπως δήλωσε στο Vulture ο πρόεδρος του HBO, Casey Bloys,  η σειρά δεν θα επιστρέψει σίγουρα το 2023. «Μην το περιμένετε την επόμενη χρονιά, αλλά πιστεύω ότι θα το δούμε κάποια στιγμή το 2024». Μπορεί η ανανέωση της σειράς (που ήταν έτσι κι αλλιώς δεδομένη) να ανακοινώθηκε αμέσως μετά την προβολή του πρώτου επεισοδίου, όμως τα γυρίσματα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα και θα χρειαστούν αρκετοί μήνες μέχρι να μπει η παραγωγή σε φουλ ρυθμούς.

«Τώρα έχουμε αρχίσει να φτιάχνουμε το πλάνο και όπως και την προηγούμενη φορά, υπάρχουν πολλοί άγνωστοι παράγοντες. Δεν προσπαθούμε να είμαστε μυστικοπαθείς, απλά δεν θέλουμε να πούμε μία ημερομηνία και μετά να χρειαστεί να την αλλάξουμε» δήλωσε ο Bloys.

Στην περίπτωση του Game of Thrones, για τις πρώτες επτά σεζόν, το ραντεβού ήταν ετήσιο αφού είχαμε νέα επεισόδια κάθε χρονιά από το 2011 έως και το 2017. Για την τελευταία σεζόν χρειάστηκε να περιμένουμε μία διετία αφού το κόστος της παραγωγής εκτοξεύτηκε λόγω και της μεγαλύτερης χρησιμοποίησης εφέ για δράκους κτλ.

Το House of the Dragon έχει ήδη από την πρώτη σεζόν του, μπάτζετ αντίστοιχο με την τελευταία σεζόν του GOT, έτσι δεν μας κάνει εντύπωση το μέγεθος της παραγωγής και η δουλειά που χρειάζεται, μας κάνει όμως εντύπωση η μεγάλη απόσταση ανάμεσα στα γυρίσματα και η καθυστέρηση στην έναρξη τους.

Και μπορεί πλέον να μην περιμένουμε αλλαγές στο καστ, αφού η ιστορία δεν θα έχει πλέον χρονικά άλματα, αλλά στο παρασκήνιο είχαμε ήδη ανακατάξεις, αφού ο Miguel Sapochnik αποχώρησε από τη μία θέση του showrunner αφήνοντας μόνο του σε αυτό το ρόλο τον Ryan Condal που δουλεύει στενά με τον George R.R. Martin. Ο Sapochnik είχε αφήσει το στίγμα του με τη σκηνοθεσία πολλών επεισοδίων του Game of Thrones και εδώ σκηνοθέτησε την πρεμιέρα αλλά και το έκτο και έβδομο επεισόδιο της φετινής σεζόν.

Στη δημιουργική ομάδα του House of the Dragon μπαίνει o Alan Taylor που και αυτός έχει περάσει από τη σκηνοθετική καρέκλα του Game of Thrones, έχει δουλέψει στα Mad Men και Rome ενώ έχει κερδίσει Emmy για το Sopranos. Θα είναι στην παραγωγή της σειράς και αναμένεται να σκηνοθετήσει αρκετά επεισόδια της δεύτερης σεζόν.


Βόμβα στο Witcher: Τέλος ο Χένρι Κάβιλ

Η Taylor Swift διέλυσε τους Arctic Monkeys

Ετοιμαζόμαστε για τεράστιο μπέρδεμα με το 1899 στο Netflix

To trailer του Ant-Man αλλάζει τα πάντα στο MCU


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ