Η Taylor Swift διέλυσε τους Arctic Monkeys στην τεράστια μάχη της Αγγλίας
Music

Η Taylor Swift διέλυσε τους Arctic Monkeys στην τεράστια μάχη της Αγγλίας

Η εβδομάδα που ολοκληρώνεται είχε προαναγγελθεί ως η μεγαλύτερη μάχη της χρονιάς στα αγγλικά charts, με τα νέα άλμπουμ της Taylor Swift και των Arctic Monkeys να κυκλοφορούν ταυτόχρονα στις 21 Οκτωβρίου. Σε αντίθεση με την Αμερική, που δεν υπήρξε ποτέ αμφιβολία ότι η superstar της pop θα πάρει άνετα και με τεράστια επίδοση (όπως και έγινε) την πρώτη θέση, στην Αγγλία τα πράγματα ήταν στη θεωρία πιο αμφίρροπα.

Οι Arctic Monkeys είχαν δει όλα τα άλμπουμ της καριέρας τους  μέχρι σήμερα να πηγαίνουν κατευθείαν στο νούμερο 1, ενώ ο Alex Turner μαζί με τα δύο άλμπουμ των Last Shadow Puppets που  επίσης είχαν πάει στην κορυφή, κυνηγούσε τις επιδόσεις των Noel Galagher και Brandon Flowers που με δέκα και εννέα νούμερο ένα αντίστοιχα, βρίσκονταν στην πρώτη θέση της λίστας με τους καλλιτέχνες που έχουν δει όλες τις δουλειές τους να κατακτούν στην κορυφή.

Οι πρώτες εκτιμήσεις έδιναν και το Midnights και το The Car να ξεπερνούν τις 100.000 πωλήσεις και την Taylor Swift να έχει το  προβάδισμα. Στα τελικά αποτελέσματα της Παρασκευής, η νίκη της Swιft ήταν σαρωτική, αφού ξεπέρασε τις 200.000 πωλήσεις διαλύοντας όλα τα φετινά ρεκόρ, ενώ παράλληλα κατέρριψε πολλές επιδόσεις των προηγούμενων χρόνων.

Το Midnights είναι το ένατο σερί άλμπουμ της που πάει στο νούμερο 1, τα περισσότερα από κάθε άλλη γυναίκα καλλιτέχνη στον αιώνα που διανύουμε, έσπασε το ρεκόρ με τα περισσότερα streams τραγουδιών μέσα σε μία εβδομάδα, ενώ το νταμπλ σε άλμπουμ και singles με το Anti-Hero να πηγαίνει επίσης στην κορυφή, είχε να συμβεί από το 2013 όταν το είχε καταφέρει η Miley Cyrus.

Και αν στην περίπτωση των Arctic Monkeys που ανακοίνωσαν το νέο τους άλμπουμ στις 24 Αυγούστου μία μάχη με την Taylor Swift για το νούμερο ένα, ήταν μέσα στις δυνατότητες τους και το πάλεψαν όσο μπορούσαν, για τους Architects το λάθος της Epitaph ήταν καθοριστικό.

Η μπάντα ανακοίνωσε στις 12 Ιουλίου ότι το classic symptoms of the broken spirit θα κυκλοφορούσε στις 21 Οκτωβρίου. Ήθελαν φυσικά να διατηρήσουν το μομέντουμ μετά το ανέλπιστο νούμερο ένα άλμπουμ του 2021, αλλά φυσικά δεν είχαν καμία τύχη αυτή την εβδομάδα.  Έμειναν στην 18η θέση, κάτι που είχε καταφέρει το Holy Hell το 2018.

Μία καθυστέρηση στην κυκλοφορία του άλμπουμ για μία ή δύο εβδομάδες, όταν πια θα είχε καταλαγιάσει ο θόρυβος από τα… μεγαθήρια, ίσως τους έφερνε ξανά μέσα στο top 10 και γιατί όχι και στην πρώτη πεντάδα.

Ποιος ήταν ο τεράστιος δράκος στο φινάλε του House of the Dragon

Ετοιμαζόμαστε για τεράστιο μπέρδεμα με το 1899 στο Netflix

To trailer του Ant-Man αλλάζει τα πάντα στο MCU

Ο Χένρι Κάβιλ επέστρεψε και επίσημα στο ρόλο του Superman


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ