Ποιος ήταν ο τεράστιος δράκος που έκανε ντεμπούτο στο φινάλε του House of the Dragon
TV

Ποιος ήταν ο τεράστιος δράκος που έκανε ντεμπούτο στο φινάλε του House of the Dragon

Προσοχή, ακολουθούν spoilers για το φινάλε του House of the Dragon: Η πρώτη σεζόν του House of the Dragon έριξε την αυλαία της το βράδυ της Κυριακής και οι όποιες αμφιβολίες υπήρχαν για το αν μπορεί να σταθεί επάξια, ως διάδοχος του Game of Thrones, ανήκουν οριστικά στο παρελθόν.

Μετά λοιπόν, από πολλά άλματα στο χρόνο που μας έφεραν στον θάνατο του βασιλιά Βισέρις και την (ας πούμε) παράνομη στέψη του Αίγκον, η Ρενίρα βρίσκεται αποκομμένη στη Ντραγκονστόουν και μελετά τις επόμενες κινήσεις της. Τα «κουκιά» με τους συμμάχους δεν της βγαίνουν, αλλά έχει ένα πλεονέκτημα. Εκτός από τους οικογενειακούς έχει και μπόλικους δράκους στα υπόγεια του Ντραγκονστόουν. Υπάρχει ένα προβληματάκι εδώ ή μάλλον προβληματάρα.

Αυτοί οι δράκοι δεν έχουν αναβάτη. Κάποιοι δεν είχαν ποτέ και κάποιοι άλλοι έχουν καιρό να δεχθούν κάποιον καινούργιο. Και φτάνουμε στη σκηνή με τον Daemon στα υπόγεια. Ο πρίγκιπας προχωρά στα σκοτάδια με μια δάδα να του φωτίζει τον δρόμο και τραγουδά ένα σκοπό στα high Valyrian. Τότε κάνει την εμφάνιση του ένας τεράστιος δράκος… φτύνοντας φλόγες.

Όπως επιβεβαιώθηκε από τους δημιουργούς της σειράς, αυτός ο δράκος είναι ο Vermithor. Αγγίζει σε ηλικία τα 100 χρόνια και σε μέγεθος είναι λίγο μικρότερος από την τεράστια Vhagar που καβαλά ο Aemond και είναι υπεύθυνη για τον θάνατο του γιου της Ρενίρα στο τέλος του επεισοδίου.

Ο Vermithor ήταν ο δράκος του βασιλιά Jaehaerys, παππού του Βισέρις και μετά τον θάνατο του δεν δέχθηκε άλλο αναβάτη. Το σχέδιο του Daemon είναι να βρει άνθρωπο που θα τον καβαλήσει και θα είναι με το μέρος τους, αφού έτσι θα έχει ένα δυνατό χαρτί στον πόλεμο που θα ακολουθήσει.

Η ιστορία του Vermithor είναι σημαντική για τη συνέχεια, αλλά για να τη μάθετε θα πρέπει να διαβάσετε το Fire and Blοοd του George RR Martin. Ή την καταχώρηση στο Wiki of Ice and Fire. Ό,τι σας βολεύει τέλος πάντων.


Ετοιμαζόμαστε για τεράστιο μπέρδεμα με το 1899 στο Netflix

To trailer του Ant-Man αλλάζει τα πάντα στο MCU

Ο Χένρι Κάβιλ επέστρεψε και επίσημα στο ρόλο του Superman

Οι αλλαγές είναι μέσα στη ζωή: Η ανάλυση του νέου άλμπουμ των Architects


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ