Τι λέει ο σκηνοθέτης του House of the Dragon για την πιο βίαιη σκηνή της πρεμιέρας
TV

Τι λέει ο σκηνοθέτης του House of the Dragon για την πιο βίαιη σκηνή της πρεμιέρας

To House of the Dragon έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Κυριακής και έσπασε όλα τα ρεκόρ του HBO, με σχεδόν δέκα εκατομμύρια τηλεθεατές να καθηλώνοντας μπροστά στις οθόνες τους μόνο στην Αμερική.

Η επιστροφή στον κόσμο του Γουέστερος έγινε με γνώριμο και σε πολλές περιπτώσεις αρκετά βίαιο τρόπο. Η μπόλικη βία και το επίσης μπόλικο σeξ, ήταν άλλωστε κύριο χαρακτηριστικό του μεγάλου… αδελφού. Του Game of Thrones.

Μία σκηνή της πρεμιέρας, όμως, δοκίμασε τις αντοχές μας και δεν ήταν μία μονομαχία ή κάτι παρόμοιο. Ήταν μία σκηνή γέννας. ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS.

Στην ιστορία που μας μεταφέρει το House of the Dragon, ο βασιλιάς Βισέρις, θέλει απεγνωσμένα έναν γιο για να τον διαδεχθεί. Έχει ήδη μία κόρη, αλλά στο Γουέστερος δεν ψήνονται ιδιαίτερα με την σκέψη μίας γυναίκας στον θρόνο.

Έτσι η σύζυγος του, μετά από πολλές αποτυχημένες απόπειρές (αποβολές, γέννηση νεκρών παιδιών), ελπίζει ότι αυτή η εγκυμοσύνη θα καταφέρει να της δώσει ένα γιο, γιατί δεν αντέχει ψυχολογικά άλλη απώλεια.

Αυτό που βλέπουμε στις οθόνες μας τελικά, είναι μια συγκλονιστική καταγραφή μίας καισαρικής τομής με μεσαιωνικό τρόπο, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο της μητέρας, όπως και συμβαίνει. Ο βετεράνος σκηνοθέτης του Game of Thrones, Miguel Sapochnik, που στο House of the Dragon έχει και ρόλο showrunner, μίλησε στο Hollywood Reporter για αυτή την καθηλωτική σκηνή.

«Αισθανθήκαμε ότι ήταν ένας ενδιαφέρον τρόπος να εξερευνήσουμε το γεγονός,  ότι για μια γυναίκα στη μεσαιωνική εποχή, ο τοκετός ήταν μια σκληρή και βίαιη διαδικασία. Ήταν ακραία επικίνδυνο. Έχεις 50/50 πιθανότητες να τα καταφέρεις. Πολλές γυναίκες δεν τα κατάφερναν.

Αν του δινόταν η επιλογή, ο πατέρας θα διάλεγε το παιδί από τη μητέρα, καθώς μια καισαρική τομή θα σε σκότωνε. Ήταν ένα εξαιρετικά βίαιο μέρος της ζωής. Έχουμε πολλές γεννήσεις στη σειρά και ουσιαστικά αποφασίσαμε να τους δώσουμε διαφορετικά θέματα και να τα εξερευνήσουμε από διαφορετικές οπτικές γωνίες όπως έκανα για πολλές μάχες στο Game of Thrones, όπου κάθε φορά προσπαθούσα να βάλω διαφορετική οπτική σε καθεμία».

H πρώτη σεζόν του House of the Dragon, που εξελίσσεται 200 χρόνια πριν από τα γεγονότα του Game of Thrones, θα αποτελείται συνολικά από δέκα επεισόδια.

Καταγράφει την εσωτερική μάχη των Ταργκάρυεν για τον θρόνο, όπως περιγράφεται στο βιβλίο του George RR Martin, Fire and Blood που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anubis. Η σειρά μεταδίδεται στην Ελλάδα από το Vodafone TV.


House of the Dragon: Γιατί δεν είχε τίτλους αρχής;

Επιτέλους: Αυτές είναι οι πρώτες σκηνές από το Last of Us του HBO

Αυτή είναι η μουσική στους τίτλους αρχής του Rings of Power

Red Hot Chili Peppers: Αυτό είναι το πρώτο single από το νέο άλμπουμ


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ