Εκατοντάδες απολύσεις στο Netflix που προσπαθεί να περιορίσει τις απώλειες
TV

Εκατοντάδες απολύσεις στο Netflix που προσπαθεί να περιορίσει τις απώλειες

Σχεδόν δύο μήνες μετά το πρώτο κύμα απομακρύνσεων, το Netflix προχώρησε την Πέμπτη σε εκατοντάδες απολύσεις κυρίως στην Αμερική και από διάφορα τμήματα της εταιρείας. Αυτή η κίνηση έρχεται ως συνέχεια της προσπάθειας περιορισμού των εξόδων μετά το ηχηρό χαστούκι που έφερε η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων  του πρώτου τριμήνου της χρονιάς.

Το Netflix ανακοίνωσε τότε απώλεια 200.000 συνδρομητών, που σαν νούμερο δεν είναι φυσικά μεγάλο για το παγκόσμιο μέγεθος της πλατφόρμας, αλλά ήταν η πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια που δεν υπήρξε αύξηση. Έτσι, η μετοχή της εταιρείας έπεσε την ίδια μέρα πάνω από 30% ενώ η συνολική αξία έχει γνωρίσει πτώση που αγγίζει το 70%.

«Σήμερα δυστυχώς απομακρύναμε περίπου 300 υπαλλήλους. Ενώ συνεχίζουμε να επενδύουμε σημαντικά, έπρεπε να κάνουμε αυτές τις προσαρμογές ώστε το κόστος λειτουργίας συμβαδίζει με την πιο αργή ανάπτυξη. Είμαστε ευγνώμονες για τη δουλειά  που έκαναν για το Netflix και προσπαθούμε να τους υποστηρίξουμε σε αυτή τη δύσκολη μετάβαση» δήλωσε εκπρόσωπος του Netflix στο Variety.

Στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες, το Netflix περιμένει ότι θα έχει ακόμα μεγαλύτερη πτώση στους συνδρομητές που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα τρία εκατομμύρια. Παρόλα αυτά το κόστος των επενδύσεων για περιεχόμενο φέτος αναμένεται να αγγίξει τα 17 δισεκατομμύρια, περίπου δηλαδή στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Το Netflix παραμείνει ο κυρίαρχος στο streaming, όμως νιώθει καυτή την ανάσα του Disney Plus που έγινε διαθέσιμο σε ακόμα περισσότερες αγορές μέσα στον Ιούνιο, ανάμεσα τους και η Ελλάδα.

Οι κινήσεις που κάνει η εταιρεία και επισπεύδονται είναι ένα νέο πλάνο συνδρομής με χαμηλότερη τιμή που θα περιλαμβάνει όμως διαφημίσεις, η προσπάθεια περιορισμού στο μοίρασμα κωδικών, ενώ  μέσα στη χρονιά θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά και το live-streaming.


Δύο στιγμιότυπα που δείχνουν θάνατο στο trailer του Stranger Things

Θηλυκά ορκ στη σειρά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο πρωταγωνιστής του Lost αποκαλύπτει γιατί αποσύρθηκε

O Τζον Σνόου επιστρέφει σε νέα σειρά-συνέχεια του Game of Thrones!


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: