Tι δουλειά έχει ο [spoiler] στην δεύτερη εποχή της Μέσης Γης;
TV

Tι δουλειά έχει ο [spoiler] στην δεύτερη εποχή της Μέσης Γης;

Το Rings of Power έριξε την αυλαία της πρώτης του σεζόν πριν λίγες ημέρες με μία ξεκάθαρη απάντηση για την ταυτότητα του Sauron και μία που την αναγνώρισαν όλοι οι φανατικοί της τριλογίας του Πίτερ Τζάκσον.  Είναι η απάντηση για την ταυτότητα του «ξένου», ένα μυστήριο που μας απασχόλησε από την αρχή της σεζόν.

Τον είδαμε να πέφτει από τον ουρανό μέσα σε μια πύρινη σφαίρα, να γίνεται μέλος της κοινότητας των Harfoots (οι πρόγονοι των χόμπιτ), να δείχνει ότι έχει μαγικές δυνάμεις και στην αρχή του τελευταίου επεισοδίου να τον μπερδεύουν οι τρεις ιέρειες με τον Sauron. Αλλά δεν ήταν φυσικά ο Sauron, αλλά όπως λένε ένας από τους Istari (μάγους).

Οι δημιουργοί της σειράς απαντούν στο μυστήριο, χωρίς να μας λένε το όνομα του, αλλά με την ατάκα του φινάλε είναι σαν μας το λένε. «When in doubt, Elanor Brandyfoot, always follow your nose» λέει ο «ξένος» που δεν είναι και τόσο ξένος πλέον, αφού αυτό είπε σχεδόν λέξη προς λέξη ο Γκάνταλφ στον Μέρι, στη Συντροφιά του Δαχτυλιδιού. «If in doubt, Meriadoc, always follow your nose».

Έχουμε λοιπόν μπροστά μας τον Γκάνταλφ, αλλά αυτό το γεγονός δημιουργεί πολλές απορίες σε όσους έχουν μελετήσει και ξέρουν τη μυθολογία του Τόλκιν. Ο Γκάνταλφ είναι ένας από τους πέντε μάγους που στέλνονται στη Μέση-Γη από τους Ainur, όταν γίνεται αντιληπτό ότι το πνεύμα του Sauron έχει αρχίσει να επιστρέφει. Όχι όμως στη δεύτερη εποχή που εξελίσσεται η σειρά αλλά στην Τρίτη και μάλιστα περίπου δύο χιλιάδες χρόνια πριν τον πόλεμο του Δαχτυλιδιού.

Οι άλλοι τέσσερις μάγοι που έρχονται μαζί του την ίδια περίοδο είναι φυσικά ο Σάρουμαν, ο Ράνταγκαστ, αλλά και δύο μπλε μάγοι τα ονόματα των οποίων δεν έγιναν ποτέ γνωστά και η δράση τους δεν έχει καταγραφεί από τον Τόλκιν.

Δεν υπάρχει λοιπόν καταγραφή του Γκάνταλφ στη δεύτερη εποχή της Μέσης-Γης, αλλά ως δημιουργική ελευθερία των showrunners εγκεκριμένη από το ίδρυμα Τόλκιν, μοιάζει λογικό αν οι θεοί έστειλαν βοήθεια στην τρίτη εποχή για τον Sauron, να έκαναν το ίδιο και την προηγούμενη φορά που συνέβη το ίδιο, αφού δύσκολα θα πέρασε απαρατήρητο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο «History of Middle-Earth» ο Κρίστοφερ Τόλκιν γράφει ότι ο Όλοριν (το αρχικό όνομα του Γκάνταλφ), είχε συναναστροφές με ξωτικά και ανθρώπους στη Μέση-Γη πριν την Τρίτη Εποχή, άρα δεν αποκλείουμε την πιθανότητα να είναι αυτό το όνομα που του έχει δοθεί για την παρουσία του στη σειρά.

Δείτε στο βίντεο τις δύο σκηνές από τη σειρά και την ταινία: 


O Sauron στη δεύτερη σεζόν του Rings of Power θα είναι σαν τον Walter White

Ακούστε το ακυκλοφόρητο τραγούδι των Queen με τον Freddie Mercury

Δεν πήγαν στην κορυφή οι Slipknot για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια

Το Like a Stone των Audioslave πέρασε το ένα δισεκατομμύριο views στο youtube


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ