O Sauron στη δεύτερη σεζόν του Rings of Power θα είναι σαν τον Walter White λένε οι δημιουργοί
News

O Sauron στη δεύτερη σεζόν του Rings of Power θα είναι σαν τον Walter White λένε οι δημιουργοί

Η πρώτη σεζόν του Rings of Power ολοκληρώθηκε με την προβολή του φινάλε και πήραμε τις απαντήσεις που θέλαμε κυρίως για την ταυτότητα του Sauron. Οι προβλέψεις έπεσαν τελικά μέσα και όπως αποδείχθηκε ο Χάλμπραντ ήταν τελικά ο Sauron που είχε σχέδιο και έφερε τα πράγματα εκεί ακριβώς που ήθελε με τα ξωτικά να φτιάχνουν τα τρία πρώτα δαχτυλίδια.

Οι δημιουργοί της σειράς  J.D. Payne και Patrick McKay ανέλυσαν στο Hollywood Reporter όλο το πλάνο τους για τον Sauron για την πρώτη αλλά και για τη δεύτερη σεζόν της σειράς. «Η πρώτη σεζόν ανοίγει με την Γκαλάντριελ. Από πού ήρθε, τι της έχει συμβεί, τι είναι αυτό που την οδηγεί» λέει ο Payne. «Κάνουμε το ίδιο πράγμα με τον Sauron στη δεύτερη σεζόν. Θα συμπληρώσουμε όλα τα κομμάτια που λείπουν».

«Ο Sauron μπορεί τώρα να είναι ο εαυτός του», προσθέτει ο McKay. «Όπως ο Tony Soprano ή ο Walter White. Είναι κακός, αλλά πολύπλοκα κακός. Νιώσαμε ότι αν το κάναμε αυτό στην πρώτη σεζόν, θα επισκίαζε όλα τα υπόλοιπα. Έτσι, η πρώτη σεζόν είναι σαν το Batman Begins και ο Σκοτεινός Ιππότης είναι η επόμεν, με τον Sauron να κάνει ανοιχτά τις κινήσεις του. Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι. Η δεύτερη σεζόν έχει μια ιστορία μέσα από τη μυθολογία του Τόλκιν. Μπορεί κάλλιστα να υπάρχουν θεατές που λένε: ‘Αυτή είναι η ιστορία που ελπίζαμε να έχουμε στην πρώτη σεζόν’. Στη δεύτερη σεζόν, τους τη δίνουμε».

Οι δημιουργοί του Rings of Power που έχουν το πολύ δύσκολο άεργο να ανταπεξέλθουν στη δουλειά του Τόλκιν αλλά και να ξεπεράσουν τις συγκρίσεις με τις ταινίες του Πίτερ Τζάκσον, λένε ότι το κακό που αντιπροσωπεύει ο Sauron έπρεπε να αποκτήσει πρόσωπο για να μπορέσει να λειτουργήσει στο πλαίσιο μίας τηλεοπτικής σειράς.

«Αυτό που υπάρχει στα βιβλία, είναι ένα κακό που όλοι φοβούνται και είναι τόσο ισχυρό, που δεν χρειάζεται καν να εκδηλωθεί σωματικά», λέει ο ΜακΚέι. «Στις ταινίες του Πίτερ Τζάκσον είναι ένα μάτι πάνω στον πύργο. Νιώσαμε ότι στη σειρά ο Sauron θα έπρεπε να είναι ένας κανονικός χαρακτήρας. Θέλαμε να μελετήσουμε τα όσα του συμβαίνουν με έναν τρόπο που ελπίζουμε να ανταμείψει το κοινό καθώς τον ακολουθούμε στην πορεία του μέχρι να γίνει ο Σκοτεινός Άρχοντας. Τώρα, εκτός από το όνομα του τον γνωρίζετε και ως άτομο. Κατά κάποιο τρόπο, θέλαμε να κάνουμε ένα origin-story. Δεν θέλαμε να κάνουμε μια σειρά που να αφορά το κυνήγι του Sauron, αλλά μας αρέσει η ιδέα του Sauron ως πανούργου που θα μπορούσε, ελπίζουμε, να εξαπατήσει το κοινό».

Στη συνέχεια τονίζουν ότι μία πηγή έμπνευσης για την απεικόνιση του Sauron ήταν το Paradise Lost του John Milton και ο τρόπος που παρουσιάζεται εκεί ο Σατανάς.

«Υπάρχει κάτι που κάνει ο Milton στο Paradise Lost και μας απασχόλησε πολύ. Παρουσιάζει τον Σατανά ως έναν πραγματικά συναρπαστικό χαρακτήρα. Κατά κάποιο τρόπο, είναι ο πρώτος αντιήρωας και δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του. Ο Μίλτον το έκανε επίτηδες γιατί θέλει να πέσεις και εσύ στην παγίδα μαζί με τον Αδάμ και την Εύα. Θέλει ο Σατανάς να είναι τόσο πειστικός ώστε να παρασύρει επίσης τον αναγνώστη και να σε κερδίζει ασυνείδητα, ώστε να αντιληφθείς τη δική σου πτώση και την ανάγκη σου για λύτρωση.

Στον Τόλκιν, ο Σάουρον είναι αυτός που εξαπατά και ξέρουμε ότι στη Δεύτερη Εποχή εμφανίζεται με αιθέρια μορφή. Τι γίνεται όμως αν έρθει ύπουλα και μπορέσει να σε κάνει να συμπονέσεις μαζί του και να πάρεις το μέρος του έτσι ώστε μόλις συνειδητοποιήσεις πραγματικά ποιος είναι, να έχετε δημιουργήσει μια σχέση μαζί του; Επομένως, δεν θα είναι τόσο εύκολο να κάνεις πίσω σου, γιατί έχετε ήδη δημιουργήσει κάποιο επίπεδο προσκόλλησης μαζί του. Τι θα γινόταν αν μπορούσαμε να κάνουμε το κοινό να περάσει από ένα παρόμοιο ταξίδι;».

«Ελπίζω μετά την προβολή του τελευταίου επεισοδίου, οι θεατές να παρακολουθήσουν ξανά ολόκληρη τη σεζόν που πλέον θα είναι μία διαφορετική εμπειρία», λέει ο McKay. «Ελπίζουμε ότι, καθώς μπαίνουμε στη δεύτερη σεζόν, το κοινό θα έχει στο μυαλό του την πρώτη σεζόν ως ακόμα καλύτερη, επειδή την βλέπει πλέον μέσα από ένα νέο πρίσμα».

Τα γυρίσματα για τη δεύτερη σεζόν του Rings of Power έχουν ξεκινήσει, αλλά μην περιμένετε νέα επεισόδια το 2023, αφού από τώρα έχει γίνει ξεκάθαρο ότι η προβολή τους θα γίνει κάποια στιγμή το 2024. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι θα είναι στο πρώτο μισό και όχι στο τέλος.


Ακούστε το ακυκλοφόρητο τραγούδι των Queen με τον Freddie Mercury

Μία σημαντική στιγμή στο House of the Dragon συνέβη κατά λάθος

Δεν πήγαν στην κορυφή οι Slipknot για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια

Το Like a Stone των Audioslave πέρασε το ένα δισεκατομμύριο views στο youtube


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ