H ανατριχιαστική σκηνή του Andor και ο ήχος που τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε
TV

H ανατριχιαστική σκηνή του Andor και ο ήχος που τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε

Μία από τις πιο ανατριχιαστικές στιγμές στην ιστορία του Star Wars, μας προσέφερε το ένατο επεισόδιο του Andor, που προβλήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο Disney Plus. H υπέυθυνη ασφάλειας της Αυτοκρατορίας, Dedra Meero, ανακρίνει την Bix Caleen (Adria Arjona) και της δίνει δύο επιλογές. Ή θα μιλήσει ή θα χρησιμοποιηθεί πάνω της μία από τις πιο αποτελεσματικές συσκευές βασανιστηρίων.

Όπως λέει η Dedra, αυτή η συσκευή δεν προκαλεί σωματικό πόνο, αλλά μπορεί να σου διαλύσει το μυαλό, αφού παίζει μέσα από ακουστικά, τις κραυγές πλασμάτων που εξολοθρεύθηκαν από την αυτοκρατορία και ειδικότερα τις φωνές των παιδιών.

Ο ήχος δεν ακούγεται στη σκηνή που ακολουθεί, αλλά όπως δήλωσε ο υπεύθυνος ήχου της σειράς, David Acord, to τμήμα του είχε ετοιμάσει κάτι σε περίπτωση που χρειαζόταν.  «Όταν εμφανίστηκε αυτή η σκηνή, σκεφτήκαμε ότι ήταν σίγουρα μία πρόκληση για εμάς. Έπρεπε να δημιουργήσουμε έναν ήχο που θα τον χρησιμοποιούσαν για να βασανίσουν κάποιον.  Είχαμε πολλές ιδέες. Πως μοιάζει ο ήχος που βγάζουν αυτά τα πλάσματα; Καταλήξαμε σε κάτι πιο σουρεαλιστικό που εστίαζε στο πως σε έκανε να αισθάνεσαι αυτός ο ήχος» τόνισε αρχικά.

Η απόφαση να μην ακούγεται τελικά κάτι, πάρθηκε από τον showrunner, που βασίστηκε στην ατμόσφαιρα και την ερμηνεία της ηθοποιού για το ανατριχιαστικό αποτέλεσμα που είδαμε στις οθόνες μας. «Ήταν ο Tony Gilroy που είπε, ‘Όχι, δεν θέλουμε να το ακούσουμε. Το κοινό δεν θα το ακούει και θα αφήσουμε την Adria Arjona να κουβαλήσει τη σκηνή. Οπότε πάμε σε πλήρη σιωπή μόλις τα ακουστικά πάρουν θέση.

Ακούμε την αναπνοή της και βλέπουμε τον τρόμο στα μάτια της. Όλο αυτό συσσωρεύεται στην κραυγή της. Το κοινό περιμένει να ακούσει κάτι εκείνη τη στιγμή και όταν έρχεται η σιωπή, αρχίζει να φαντάζεται πράγματα.  Και η δική σας φαντασία θα είναι πολύ πιο τρομακτική ή ενδιαφέρουσα σε ατομική βάση από οτιδήποτε θα δημιουργούσαμε. Άρα είναι αποτελεσματικό».

H πρώτη σεζόν του Andor θα ολοκληρωθεί με δώδεκα επεισόδια και η σειρά θα επιστρέψει με άλλη μία σεζόν που θα ολοκληρώσει την ιστορία για να δέσει με το Rogue One.


Μπήκαν στο Rock and Roll Hall of Fame οι Judas Priest

Συγκλονιστικό setlist από τους Metallica με τραγούδια μόνο από το 1983-84

Πρώτο teaser από το Release Athens για το 2023

Οι Slipknot σκέφτονται να αφήσουν τα άλμπουμ και να το γυρίσουν στα single


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ