Οι Στέρεο Νόβα και οι λόγοι που η επιστροφή του Release Athens δεν χάνεται
Music

Οι Στέρεο Νόβα και οι λόγοι που η επιστροφή του Release Athens δεν χάνεται

Μετά από σχεδόν τρεις εβδομάδες, το Release Athens επιστρέφει στην Πλατεία Νερού για να μας κάνει συντροφιά στις καυτές νύχτες του Ιουλίου.

Το φεστιβάλ υποδέχεται το Σάββατο 15 Ιουλίου ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά συγκροτήματα όλων των εποχών, τους Στέρεο Νόβα, σε μια βραδιά που δεν χάνεται. Και αν θέλετε λόγους που δεν πρέπει να λείψετε, τους έχουμε.

Η σπάνια εμφάνιση των Στέρεο Νόβα, είναι από μόνη της ο σημαντικότερος λόγος για να βρεθούμε το βράδυ του Σαββάτου στην Πλατεία Νερού. Το συγκρότημα που άλλαξε την ιστορία της ηλεκτρονικής μουσικής στη χώρα μας και έγραψε ιστορία στα 90’s με τις θρυλικές δουλειές του, αποτελεί φάρο για την ελληνική δισκογραφία και μας κάνει να θυμηθούμε ότι οι «μεγάλοι» δεν υπάρχουν μόνο στο εξωτερικό, αλλά είναι και εδώ γύρω μας, δικά μας παιδιά, όπως ο Κωνσταντίνος Βήτα και ο Μιχάλης Δέλτα.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχουν και νέο εξαιρετικό υλικό να παρουσιάσουν. Πριν μερικές ημέρες κυκλοφόρησε το νέο τους EP που περιλαμβάνει τέσσερα νέα τραγούδια, τα πρώτα τους μετά από μία πενταετία με την ποιότητα εγγυημένη. Και αν δεν έχετε ακούσει κάτι από το EP Irida, αυτό είναι το ομώνυμο κομμάτι.

Την ίδια μέρα, στη σκηνή του Release Athens, θα ανέβει ακόμα ένα συγκρότημα που έγραψε ιστορία στην ηλεκτρονική μουσική των 90’s, αυτή τη φορά από τη Βρετανία. Είναι οι Leftfield, που με τις δουλειές τους εκείνη την περίοδο και ειδικά το Leftism του 1995, αναφέρονται συχνά στην ίδια πρόταση μαζί με συγκροτήματα θρύλους όπως οι Orbital, Underworld και οι Chemical Brothers.

Όλο αυτό το διάστημα, θεωρούνται ένα από τα καθοριστικά live acts της σκηνής με την περιβόητη πλέον περιοδεία “Liveism”, να δημιουργεί έναν ολόφρεσκο τρόπο παρουσίασης στη χορευτική μουσική, μετατρέποντας τις συναυλίες τους σε μεγάλο γεγονός, σε ένα ανεπανάληπτο πάρτι. To γεγονός ότι ξεσήκωσαν το πρόσφατο Glastonbury, όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, μιλάει από μόνο του για το μέγεθος και την αξία των Leftfield.

H μέρα όμως περιλαμβάνει και ακούσματα του σήμερα. Οι Boy Harsher από το 2014 μέχρι και σήμερα αποτελούν αυτό που κάποιοι θα μπορούσαν να αποκαλέσουν το χρυσό πρότυπο του σύγχρονου dark-wave και του industrial.

Οι Sold out περιοδείες και οι τρομερές ζωντανές εμφανίσεις, μεγάλωσαν τη φήμη τους ενώ το Careful του 2019 αποθεώθηκε από τον παγκόσμιο μουσικό τύπο. Η πιο πρόσφατη δουλειά του με τίτλο The Runner, αποτελεί ακόμα ένα βήμα μπροστά για το συγκρότημα που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε στο Release Athens.

Ένα φρέσκο ελληνικό συγκρότημα θα ανοίξει την αυλαία της ημέρας. Είναι οι Marva Von Theo που σχηματίστηκαν το 2017 από την Μάρβα Βούλγαρη και τον Τεό Φοινίδη. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει δύο δίσκους, τα “Dream Within A Dream” (2018) και “Afterglow” (2021), οι οποίοι ξεχώρισαν χάρις στην ιδιαίτερη αισθητική τους, τις ευρηματικές συνθέσεις τους και τα καθηλωτικά φωνητικά, και τους ανέδειξαν ως μια απ’τις πιο ξεχωριστές dark synth/electropop μπάντες της χώρας.

Διάθεση εισιτηρίων:

Τηλεφωνικά στο 11876

Online στα www.releaseathens.gr / www.viva.gr

Φυσικά σημεία: Καταστήματα  Nova, Public, Media Markt, Ευριπίδης, Yoleni’s και Viva Spot Τεχνόπολης

Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr


Ο Χιού Τζάκμαν με την κλασική κίτρινη στολή του Wolverine

Πέθανε ο σχεδιαστής του θρυλικού Appetite for Destruction των Guns ‘N Roses

O Ozzy ακύρωσε ξανά την επιστροφή του στη σκηνή

Το πρώτο trailer για το «Napoleon» με τον Γιοακίν Φίνιξ


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ