Πέθανε ο σχεδιαστής του θρυλικού Appetite for Destruction των Guns 'N Roses
Music

Πέθανε ο σχεδιαστής του θρυλικού Appetite for Destruction των Guns ‘N Roses

Έφυγε από τη ζωή ο καλλιτέχνης, Billy White Jr, που σχεδίασε τον εμβληματικό σταυρό που εμφανίζεται στο εξώφυλλο του ντεμπούτου άλμπουμ των Guns N’ Roses, Appetite For Destruction.

Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου έκανε γνωστή ο Slash. «RIP #BillyWhiteJr Ήταν ο σχεδιαστής του σταυρού λογότυπου των GNR & επί χρόνια φίλος του συγκροτήματος. Θα μας λείψεις», έγραψε ο Slash για τον White ο οποίος σχεδίασε τον σταυρό ως τατουάζ για τον Axl Rose πριν το συγκρότημα γίνει διάσημο.

Όπως γράφει το LouderSound, o White ήταν φοιτητής τέχνης στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια, όταν γνώρισε τους άγνωστους τότε Guns N’ Roses στα μέσα της δεκαετίας του ’80 από τον ξάδερφό του. Ο Axl του ζήτησε να του σχεδιάσει ένα τατουάζ, αφού ο τραγουδιστής εντόπισε τη δουλειά του White στον τοίχο της ξαδέρφης του.

«Ο σταυρός και τα κρανία που έμοιαζαν με το συγκρότημα ήταν ιδέα του Axl, τα υπόλοιπα ήταν δικά μου – το έργο με κόμπο στον σταυρό ήταν μια αναφορά στους Thin Lizzy, ένα συγκρότημα που αγαπούσαμε και οι δύο» είχε δηλώσει το 2016.

Το σχέδιο επιλέχθηκε για το εξώφυλλο του άλμπουμ, όταν η δισκογραφική εταιρεία απέρριψε την αρχική ιδέα από τον underground καλλιτέχνη Robert Williams, αφού είχε κριθεί ως πολύ προκλητική και αμφιλεγόμενη.

Με πάνω από 30 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, το Appetite For Destruction είναι ένα από τα άλμπουμ με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών και θεωρείται σταθμός για το είδος και τη μουσική γενικότερα. Και είναι για πάντα συνδεδεμένο με αυτό το σχέδιο του Billy White Jr.

O Guns ‘N Roses επιστρέφουν στην Ελλάδα στις 22 Ιουλίου για μία μεγάλη συναυλία στο ΟΑΚΑ


Ο Χιού Τζάκμαν με την κλασική κίτρινη στολή του Wolverine

Ο πιο… διαστημικός χώρος συναυλιών στον κόσμο άναψε για το κοινό!

Η πιο παράξενη στιγμή στο βίντεο του November Rain έχει μια πολύ απλή εξήγηση

Το «Παραμύθι» του Stephen King γεννήθηκε μέσα στο βαθύ σκοτάδι της πανδημίας


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ