Η πιο παράξενη στιγμή στο βίντεο του November Rain έχει μια πολύ απλή εξήγηση
Music

Η πιο παράξενη στιγμή στο βίντεο του November Rain έχει μια πολύ απλή εξήγηση

Το November Rain των Guns N’ Roses παραμένει ακόμα και σήμερα ένα από τα πιο ακριβά βίντεο κλιπ που γυρίστηκαν ποτέ, αφού το κόστος εκείνη την εποχή ξεπέρασε το ενάμιση εκατομμύριο δολάρια, ποσό που με τα σημερινά δεδομένα είναι πάνω από τρία εκατομμύρια.

Κάποιοι το χαρακτήρισαν ως το φανταχτερό και μεγάλο αντίο του κλασικού ροκ, αφού το grunge είχε ήδη αρχίσει να σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα του, με την κυκλοφορία του Nevermind των Nirvana λίγους μήνες πριν.  Αλλά είναι όπως και να το κάνουμε το επιστέγασμα του μεγαλείου που είχε στο μυαλό του ο Axl Rose όταν έφτιαχνε μαζί με τους υπόλοιπους Guns τα δύο Use Your Illusion που είχαν κυκλοφορήσει το 1991.

Το βίντεο του November Rain αποτελεί το μεσαίο μέρος της τριλογίας, που συμπληρώνεται από το Don’t Cry (ξεκίνημα) και το Estranged (φινάλε), σε σκηνοθεσία του Andy Morahan. Είναι σίγουρα το πιο εμβληματικό από αυτά, αφού αποτελεί και το δημοφιλέστερο ροκ βίντεο όλων των εποχών στο youtube με πάνω από δύο δισεκατομμύρια προβολές μέχρι σήμερα.

Ελαφρώς εμπνευσμένο από το διήγημα «Without You» του Del James, που με τη σειρά του είχε εμπνευστεί την ιστορία από τον πρώτο γάμο του Axl Rose, το βίντεο αποτελεί στην ουσία έναν γάμο, μία δεξίωση και μία κηδεία.

Μαζί με τον Axl, πρωταγωνιστεί η Stephanie Seymour. Οι δύο τους έγιναν ζευγάρι, μετά το κάστινγκ της στο βίντεο του Don’t Cry και χώρισαν πριν το Enstranged, έτσι ο ρόλο της στο τελευταίο βίντεο της τριλογίας αντικαtστάθηκε από… δελφίνια, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία.

Εμείς θα σταθούμε στο November Rain. Μια ματιά πάνω κάτω την έχετε ρίξει όλοι. Το συγκρότημα παίζει ζωντανά σε ένα θέατρο και παρεμβάλλονται εικόνες από την ιστορία που εξελίσσεται.

Ο Axl παντρεύεται τη Stephanie, o Slash έχει ξεχάσει τις βέρες και ο Duff του δίνει τα δικά του δαχτυλίδια. O κιθαρίστας με τη θρυλική αφάνα, βγαίνει έξω πρώτος και καταλήξει έξω από ένα ερημικό εκκλησάκι να σολάρει για ώρα και στη συνέχεια όλοι διασκεδάζουν στη δεξίωση μέχρι που αρχίζει να βρέχει καταρρακτωδώς. Οι καλεσμένοι και το ζευγάρι τρέχουν και προσπαθούν να προστατευτούν, αλλά ένας καλεσμένος αποφασίζει ότι είναι καλή ιδέα να πηδήξει πάνω στην τούρτα στην πιο παράξενη στιγμή του βίντεο. Πάμε να δούμε το ριπλέι.



Γιατί λοιπόν αυτός ο τύπος πηδάει πάνω στην τούρτα; Η απάντησή ήρθε πριν από μερικά χρόνια σε συνέντευξη του Daniel Pearl που είχε δουλέψει στην τριλογία του βίντεο.

«Γυρίσαμε τη σκηνή πολύ γρήγορα και συμφωνώ ότι φαίνεται πως ο τύπος πηδάει πάνω στην τούρτα. Γιατί αυτό κάνει πηδάει. Δεν σκοντάφτει κάπου ή κάποιος τον σπρώχνει. Δεν ήταν όμως αυτός ο σκοπός μας. Όταν το γυρίσαμε, σκέφτηκα ότι δεν ήταν καλό το αποτέλεσμα. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι πηδάει πάνω στην τούρτα και τη διαλύει. Το πρόβλημα ήταν ότι δεν είχαμε άλλη τούρτα, έτσι αναγκαστήκαμε να κρατήσουμε τη σκηνή» τόνισε.

Υπάρχουν βέβαια και άλλα ερωτήματα, όπως το πώς πεθαίνει η πρωταγωνίστρια, αφού αμέσως μετά τη βροχή τη βλέπουμε σε φέρετρο και κάποιος απλός νους θα σκεφτόταν ότι η κοπέλα έπαθε πνευμονία. Η απάντηση κρύβεται στο διήγημα που μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο εδώ και με αυτό τον τρόπο να προετοιμαστείτε και για τη μεγάλη άφιξη της μπάντας στη χώρα μας.

Θα παίξουν στο ΟΑΚΑ στις 22 Ιουλίου και μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας εδώ.


Όταν η νέα εποχή των Metallica… προσγειώθηκε στην Ελλάδα

Το κλαμπ του δισεκατομμυρίου: Taylor Swift, Metallica

O συγγραφέας του Trainspotting λέει ότι το Choose Life δεν ισχύει πλέον…

Το «Παραμύθι» του Stephen King γεννήθηκε μέσα στο βαθύ σκοτάδι της πανδημίας


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ