Με ποσό-ρεκόρ θα πουληθούν τα δικαιώματα των Queen
Music

Με ποσό-ρεκόρ θα πουληθούν τα δικαιώματα των Queen

Όλα τα ρεκόρ αναμένεται να σπάσει η συμφωνία για την πώληση των δικαιωμάτων για τα τραγούδια των Queen, που σύμφωνα με το CNN αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενo μήνα.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Universal θα δώσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να πάρει στα χέρια της των κατάλογο των τραγουδιών που έχουν γνωρίσει δεύτερη άνθιση την τελευταία πενταετία, μετά την προβολή του Bohemian Rhapsody στους κινηματογράφους.

Τα δικαιώματα στην Αμερική ανήκουν στην Disney Music Group, ενώ για τον υπόλοιπο κόσμο από 25% έχουν οι Brian May, Roger Taylor, John Deacon και φυσικά οι κληρονόμοι του Freddie Mercury.

Το ποσό είναι διπλάσιο από αυτό που δόθηκε πρόσφατα για την αγορά των δικαιωμάτων για τα τραγούδια του Bruce Springsteen, ενώ στην περίπτωση του Bob Dylan η τιμή έφτασε τα 300 εκατομμύρια δολάρια και για τους Motley Crue τα 100 εκατομμύρια.

Μια ματιά στα νούμερα του Spotify αρκεί για καταλάβει κανείς το λόγο που το ποσό είναι τόσο μεγάλο, αφού οι Queen έχουν 47 εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές και έξι τραγούδια με πάνω από ένα δισ. ακροάσεις, ενώ το Bohemian Rhapsody ξεπέρασε πρόσφατα τα δύο δισ.

Οι Queen έχουν κυκλοφορήσει συνολικά 18 άλμπουμ και έχουν πουλήσει πάνω από 300 εκατομμύρια δίσκους, αριθμός που τους κάνει ένα από τα συγκροτήματα με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως. Έχουν λάβει επτά βραβεία Ivor Novello και μπήκαν στο Rock and Roll Hall of Fame το 2001. Το 2018 τιμήθηκαν με το Βραβείο Grammy για τη συνολική προσφορά τους στη μουσική.


Οι Iron Maiden έπαιξαν για πρώτη φορά ζωντανά το Alexander the Great!

Θρίαμβος για τους Sleep Token στα charts της Αγγλίας

Ξαφνικό «διαζύγιο» των Architects με τον κιθαρίστα τους

Ο Tobias Forge για όλες τις νέες διασκευές των Ghost


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: