Ο Tobias Forge για όλες τις νέες διασκευές των Ghost
Music

Ο Tobias Forge για όλες τις νέες διασκευές των Ghost

Οι Ghost είναι ένα συγκρότημα που από την αρχή της πορείας του μας έχει χαρίσει πολλές ενδιαφέρουσες διασκευές και αυτό το σερί συνεχίζεται και με το Phantomime που μόλις κυκλοφόρησε.

Το EP περιλαμβάνει πέντε τραγούδια των Genesis, Iron Maiden, Television, Stranglers και Tina Turner που περνάνε φυσικά μέσα από το ηχητικό φίλτρο του Tobias Forge και παίρνουν αυτή την χαρακτηριστική «Ghost» μορφή.

Το πιο κοντινό στην αρχική συνθέση τραγούδι είναι το Phantom of the Opera και ο Forge αποκαλύπτει ότι πήρε την έγκριση για μερικές μικρές αλλαγές από τον ίδιο τον Steve Harris. Ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα των Ghost μιλάει για όλα τα τραγούδια του EP και εξηγεί αναλυτικά προς προσέγγισε το κάθε ένα από αυτά.

Φυσικά για να μην ξεχνιόμαστε, οι Ghost επιστρέφουν στη χώρα μας στις 25 Ιουνίου για το Athens Rocks.

See No Evil

Για όσους από εσάς ξέρετε τους  Television, ακόμα και όταν έπαιζαν upbeat μουσική, έπαιζαν τόσο soft. Ακούγονται σαν να παίζουν μπροστά σε 10 άτομα, κάτι που πιθανότατα έκαναν τότε. Αυτό δεν λέει τίποτα για την ποιότητα της σύνθεσης.

Λατρεύω τους δύο πρώτους δίσκους που έφτιαξαν, το Marquee Moon και το Adventure – έχει πραγματικά καλά, αλλά η απόδοση είναι πολύ συγκρατημένη. Ένιωσα ότι αν κάναμε μια εκδοχή Ghost, θα έμοιαζε περισσότερο με ένα πολύ με Rolling Stones του 1982, γεμάτο… κοκαΐνη. Έτσι, αυτό είναι σαν μια εκδοχή του τραγουδιού με στεροειδή.

Jesus He Knows Me

Αν δεν ήταν το είχαν κάνει οι Disturbed, θα έλεγα ότι το “Land of Confusion” θα ήταν επίσης στη λίστα, γιατί είναι ένα πραγματικά πολύ καλό τραγούδι. Αλλά ο λόγος που επιλέγω αυτό και όχι ένα παλιότερο κομμάτι των Genesis δεν έχει να κάνει με το ότι προτιμώ τους μεταγενέστερους Genesis, όταν έγιναν ένα περισσότερο ποπ συγκρότημα.

Είναι απλώς επειδή αυτά τα τραγούδια είναι λίγο πιο κατάλληλα για ερμηνεία, ενώ πολλά από τα παλιά τους τραγούδια δεν είναι εύκολο να ερμηνευτούν λόγω της μεγαλοπρέπειας της σύνθεσης. Και το «Jesus He Knows Me» έμοιαζε κατάλληλο για εμάς. Ένιωθα ότι εξαιρετικά σχετικό με την εποχή μας και μεταφράστηκε πολύ καλά.

Hanging Around

Αυτό το επέλεξα πάρα πολύ για το κύριο riff. Έχει μια γοητεία που πάντα μου άρεσε και πιστεύω ότι με πολλούς τρόπους έχει επηρεάσει τη γραφή μου στο παρελθόν. Και όπως οι The Stranglers, σίγουρα χρησιμοποιούμε τα πλήκτρα ως βασικό όργανο με τρόπο που δεν το κάνουν τα περισσότερα συγκροτήματα hard rock ή metal — σίγουρα πιστεύω ότι ο κοινός μας παρονομαστής είναι οι Doors.

Αυτό είναι πιθανώς ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια των Stranglers, τουλάχιστον για το κοινό της μπάντας, που βασίζεται σε ένα συγκεκριμένο groove όπως αυτό. Υπάρχουν και άλλα πολύ καλά, δυνατά τραγούδια των Stranglers, αλλά έχει επίσης τον στίχο για τον Ιησού να «κρεμιέται» στον σταυρό.

Phantom of the Opera

Αυτό είναι μάλλον το τραγούδι στο EP που, τουλάχιστον μουσικά, είναι πιο πιστό στο πρωτότυπο. Όσον αφορά στους στίχους, πήρα το «ok» από τον Steve Harris για να τους αλλάξω λίγο γιατί ο χαρακτήρας Papa πρέπει να είναι, σε αυτήν την περίπτωση, ο χαρακτήρας του Φαντάσματος. Ενώ στο πρωτότυπο, με τον τρόπο που το τραγουδά ο Paul Di’Anno, κάνει εναλλαγές ανάμεσα στο να είναι η Christine και το Φάντασμα και μετά ως τρίτο πρόσωπο.

Έτσι, οι αρχικοί στίχοι είναι λίγο μπερδεμένοι, κάτι που δεν είχα προσέξει πριν, παρά το γεγονός ότι έχω ακούσει το τραγούδι των Iron Maiden πολλές, πολλές φορές. Όταν αρχίζεις να αναλύεις αυτά τα τραγούδια, τα ακούς με διαφορετικό τρόπο.

We Don’t Need Another Hero

Ως δημιουργός που έμαθε ακούγοντας, δεν μπορώ να διαβάσω μουσική. Δεν γνωρίζω σχεδόν κανένα από τα σχολαστικά κομμάτια της μουσικής. Αλλά αν μπορώ να θυμηθώ τη μελωδία ενός τραγουδιού, όπως έκανα με αυτό, συνήθως μπορώ να αποκρυπτογραφήσω από τη μνήμη μου ποια είναι η ακολουθία των συγχορδιών. Αλλά με αυτό το τραγούδι της Tina Turner, δεν μπορούσα πραγματικά να αποκρυπτογραφήσω ποια ήταν η τρίτη συγχορδία στο ρεφρέν.

Και αυτό γιατί στην πραγματικότητα είναι μόνο δύο. Γι’ αυτό ακούγεται έτσι. Όταν το κατάλαβα, σκέφτηκαν ότι ήταν πολύ έξυπνο. Και αυτή ήταν η ώθηση για μένα. Ήθελα να το μεταμορφώσω σε πιο μεγαλειώδες και πιο hard-rock τραγούδι γιατί είναι τόσο καλό και τόσο καλογραμμένο.

O Tobias Forge μίλησε για τα τραγούδια του νέου EP στο Apple Music. 



Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ