Έφυγε από τη ζωή ο Gary Rossington, το τελευταίο ορίτζιναλ μέλος των Lynyrd Skynrd
Music

Έφυγε από τη ζωή ο Gary Rossington, το τελευταίο ορίτζιναλ μέλος των Lynyrd Skynrd

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 71 ετών, άφησε την Κυριακή ο Gary Rossington, το τελευταίο εν ζωή ορίτζιναλ μέλος των Lynyrd Skynrd. Η αιτία θανάτου δεν ανακοινώθηκε αν και ο κιθαρίστας είχε πολλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια. Την ανακοίνωση έκανε η μπάντα μέσα από τους λογαριασμούς της στα social media.

«Με βαθύτατη θλίψη πρέπει να σας ανακοινώσουμε, ότι χάσαμε σήμερα τον αδελφό, φίλο, μέλος της οικογένειας, τραγουδοποιό και κιθαρίστα, Gary Rossington. Ο Gary είναι τώρα με τους αδερφούς του στους Skynyrd και την οικογένειά του στον παράδεισο και παίζει… όμορφα, όπως κάνει πάντα. Παρακαλώ κρατήστε τον Dale, τη Mary και την Annie και ολόκληρη την οικογένεια Rossington στις προσευχές σας και σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή της οικογένειας αυτή τη στιγμή». 

O Rossington ήταν ιδρυτικό μέλος της μπάντας από 1964, πολύ πριν καταλήξουν στο όνομα Lynyrd Skynyrd το 1970. Ήταν από τους επιζήσαντες του αεροπορικού δυστυχήματος που στέρησε τη ζωή σε τρία μέλη και συνολικά έξι άτομα το 1977, γεγονός που οδήγησε στο τέλος του συγκροτήματος.

Το 1987 μαζί με άλλα τέσσερα μέλη που είχαν περάσει κατά διαστήματα από τους Skynyrd, ξεκίνησαν μία μεγάλη περιοδεία με τον αδελφό του τραγουδιστή Ronnie Van Zant, Johnny, να αναλαμβάνει τα φωνητικά. Αν και η περιοδεία ήταν προγραμματισμένο να αποτελέσει ένα tribute και τίποτα παραπάνω, τελικά η πορεία συνεχίστηκε με αρκετές δικαστικές διαμάχες στο ενδιάμεσο και εννέα στούντιο άλμπουμ ως αποτέλεσμα.

«Είμαι απλά ένας γέρος κιθαρίστας και ξοδέψαμε όλη μας την αγάπη και χιλιάδες ώρες δουλειάς για να καταλάβουμε πώς να παίζουμε. Οπότε πιστεύω ότι όταν έχεις κάτι για τον εαυτό σου, θα πρέπει να το συνεχίσεις και να συνεχίσεις την τέχνη σου. Όταν συνταξιοδοτηθείς, τι ακολουθεί; Μου αρέσει να ψαρεύω, αλλά πόσο μπορώ να το κάνω; Θέλω λοιπόν να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω τώρα» είχε δηλώσει ο Rossington το 2016 για την απόφαση του να συνεχίσει να περιοδεύει παρά τα προβλήματα υγείας. 

Οι Lynyrd Skynrd με τον Rossington στην κιθάρα είχαν έρθει στην Ελλάδα για μία συναυλία το 2012. To μοναδικό μέλος που παραμένει στη μπάντα και έχει επαφή με τα πρώτα τους βήματα είναι ο Rickey Medlocke που είχε κάνει ένα πέρασμα τη διετία 1971-72 και από το 1996 είναι σταθερά στην κιθάρα.


Οι Lord of the Lost πάνε Eurovision με τη Γερμανία

Ο James Hetfield σε ταινία μαζί με τον Τύριον του Game of Thrones

Ανακοινώθηκαν νέες ταινίες από το σύμπαν του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ακούστε το τρίτο νέο single των Metallica


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ