Ανακοινώθηκαν νέες ταινίες από το σύμπαν του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών
Movies

Ανακοινώθηκαν νέες ταινίες από το σύμπαν του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Μία τεράστια εξέλιξη είχαμε το βράδυ της Πέμπτης στο θέμα των κινηματογραφικών δικαιωμάτων του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και του Hobbit. Όπως ανακοίνωσε ο CEO της Warner Bros Discovery, David Zaslav, η εταιρεία μαζί φυσικά με τη New Line, συμφώνησε με την Embracer για τη δημιουργία πολλών ταινιών.

Τώρα, για να προλάβουμε τις αρχικές εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν με την ανακοίνωση, θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν μιλάμε για remake ούτε της αρχικής τριλογίας αλλά ούτε και του Hobbit. Η συμφωνία αφορά νέες ταινίες από το σύμπαν του Τόλκιν και μόνο σε όσα αναφέρουν τα συγκεκριμένα βιβλία.

«Παρά την τεράστια έκταση και τις λεπτομέρειες που υπήρχαν στις δύο τριλογίες, το απέραντο, πολύπλοκο και εκθαμβωτικό σύμπαν που ονειρεύθηκε ο JRR Tolkien παραμένει σε μεγάλο τους μέρος ανεξερεύνητο» ανέφεραν στην πρώτη τους δήλωση τα νέα αφεντικά της Warner Bros, Mike De Luca and Pam Abdy.

«Μετά την πρόσφατη εξαγορά της Middle-earth Enterprises, είμαστε ενθουσιασμένοι που ξεκινάμε αυτό το νέο ταξίδι συνεργασίας με τη New Line Cinema και τη Warner Bros Pictures, φέρνοντας τον ασύγκριτο κόσμο του JRR Tolkien στη μεγάλη οθόνη με νέους και συναρπαστικούς τρόπους» είπε ο Lee Guinchard, διευθύνων σύμβουλος της Embracer.

Ο gaming κολοσσός απέκτησε τα δικαιώματα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και του Hobbit για ταινίες, video games, θεματικά πάρκα και merchandise τον Αύγουστο που μας πέρασε με ένα ποσό που άγγιξε τα δύο δισεκατομμύρια. Ο προηγούμενος κάτοχος ήταν η Saul Zaentz Co, από το 1976 και πριν από περίπου έναν χρόνο ξεκίνησε τη διαδικασίας παραχώρησης τους.

Πάμε ξανά στις λεπτομέρειες. Αφού η Warner δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε remake, κάτι που είναι λογικό αφού είναι πολύ νωρίς, ο μόνος τρόπος που μπορεί να κινηθεί είναι με γεγονότα που αναφέρονται έστω και όχι λεπτομερώς στα βιβλία και στα παραρτήματα τους. Δεν μπορεί να καταγράψει ας πούμε την πρώτη εποχή και τα πετράδια, αφού αυτές οι ιστορίες είναι μέρος του Silmarillion. Τα δικαιώματα του συγκεκριμένου βιβλίου αλλά και του Unfinished Tales δεν έχουν παραχωρηθεί από τους κληρονόμους του Τόλκιν.

Θα χρειαστεί λοιπόν να γεμίσουν πολλά κενά, με τρόπο παρόμοιο με αυτό που κινείται το Rings of Power του Prime Video. Θεωρούμε απίθανό να επιλέξει η Warner να αναφερθεί στην ίδια εποχή αν και θα μπορούσε να το κάνει αφού τα δικαιώματα του Amazon καλύπτουν μόνο την τηλεόραση και δεν επεκτείνονται στον κινηματογράφο.

Ένα θετικό σημείο της όλης ιστορίας είναι ότι στην υπόθεση δεν αποκλείεται να έχει εμπλοκή και ο Πίτερ Τζάκσον. Αμέσως μετά την ανακοίνωση ο σκηνοθέτης των δύο τριλογιών, σε κοινή του δήλωση με τις Fran Walsh and Philippa Boyens, τόνισε ότι είχαν ενημέρωση σε κάθε βήμα των διαπραγματεύσεων και ανυπομονούν να συζητήσουν το όραμα για το franchise.

Θυμίζουμε ότι το 2024 αναμένεται στους κινηματογράφους η ταινία animation, War of the Rohirim, θα μας μεταφέρει 183 χρόνια πριν τα γεγονότα που είδαμε να εξελίσσονται στην τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. To μόνο σίγουρο είναι ότι τα επόμενα χρόνια θα είναι γεμάτα από Τόλκιν. Και θα συζητάμε ασταμάτητα.


Αυτές είναι οι τιμές για τα εισιτήρια της συναυλίας των Guns N’ Roses!

Οι Prodigy έρχονται στην Ελλάδα τον Ιούλιο για το Release Athens!

Η αυτοβιογραφία του Brian Johnson των AC/DC κυκλοφορεί και στην Ελλάδα

To November Rain έγινε το πρώτο ροκ τραγούδι με δύο δισ. views στο youtube


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ