Dave Mustaine για τους Metallica: «Τους είχα πει να μην χρησιμοποιήσουν τη μουσική μου»
Music

Dave Mustaine για τους Metallica: «Τους είχα πει να μην χρησιμοποιήσουν τη μουσική μου»

Καλεσμένος στο podcast του Joe Rogan στο Spotify ήταν ο Dave Mustaine, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ των Megadeth που έρχεται σε λίγες ημέρες. Και εκεί ρωτήθηκε φυσικά για τους Metallica και τον τρόπο που ξεπέρασε την απομάκρυνση του από τη μπάντα.

«Tο μυαλό μου πήγε κατευθείαν στο Megadeth, αλλά εκείνη την εποχή προσπαθούσα ακόμα να χωνέψω όλα όσα συνέβαιναν. Αυτό που με ενόχλησε περισσότερο ήταν άφησα πίσω τη μουσική μου και τους είπα να μην τη χρησιμοποιήσουν. Και φυσικά το έκαναν. Τη χρησιμοποίησαν στον πρώτο δίσκο αλλά και στον δεύτερο δίσκο. Υπάρχουν μέρη της μουσικής μου σε ένα τραγούδι στο ‘Master Of Puppets’. Όλα τα σόλο του πρώτου δίσκου είναι δικά μου, αλλά τα παίζει ο Kirk Hammett και μοιάζουν πολύ αλλά δεν είναι ακριβώς ίδια. Και δεν είναι κακός κιθαρίστας» δήλωσε.

Στα δύο πρώτα άλμπουμ των Metallica το όνομα του Dave Mustaine εμφανίζεται συνολικά σε έξι τραγούδια και ρωτήθηκε για το αν πληρώνεται για αυτά, που φυσικά και πληρώνεται.  «Για τα περισσότερα ναι, αλλά ο Kirk έπαιρνε χρήματα για το Metal Militia για πολλά χρόνια. Και θα έβλεπε την επιταγή έτσι κάποιος σίγουρα ήξερε ότι δεν πληρωνόμουν για αυτό». 

Τέλος ο frontman των Megadeth απάντησε στον Joe Rogan για τον αν υπάρχει πίκρα μετά από τόσα χρόνια.

«Δεν υπάρχει πίκρα, το έχω ξεπεράσει. Το θέμα είναι απλά οικονομικό. Στο τέλος της ημέρας, η ευτυχία μου και η οικογένειά μου, η γυναίκα μου και τα παιδιά μου είναι πιο σημαντικά για μένα από οτιδήποτε άλλο σε αυτόν τον κόσμο. Αγαπώ τους οπαδούς μας. Έχω τόσα πράγματα σε αυτή τη ζωή για τα οποία είμαι χαρούμενος.

Αλλά, φίλε, η οικογένειά μου είναι το σημαντικότερο. Και προφανώς η σχέση μου με τον Θεό. Το θεωρώ πολύ, πολύ προσωπικό. Και δεν μιλάω στους ανθρώπους γι’ αυτό. Το βλέπω κάπως έτσι… Ναι, ήμουν 20 χρόνων στους Metallica, και τώρα είμαι 60 χρόνων στους Megadeth. Και είμαι βραβευμένος με Grammy, αλλά και συγγραφέας best seller — όλα αυτά τα πράγματα». 

To νέο άλμπουμ των Megadeth The Sick, The Dying… And The Dead! κυκλοφορεί στις 2 Σεπτεμβρίου.


House of the Dragon: Γιατί δεν είχε τίτλους αρχής;

Επιτέλους: Αυτές είναι οι πρώτες σκηνές από το Last of Us του HBO

Αυτή είναι η μουσική στους τίτλους αρχής του Rings of Power

Red Hot Chili Peppers: Αυτό είναι το πρώτο single από το νέο άλμπουμ


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ