Ανακοινώθηκε η επιστροφή των Pantera!
Music

Ανακοινώθηκε η επιστροφή των Pantera!

Περίπου ένα μήνα μετά τα πρώτα δημοσιεύματα για την επιστροφή των Pantera με τους Zakk Wylde και Charlie Benante να στέκονται δίπλα στους Phil Anselmo και Rex Brown, έχουμε τις πρώτες ανακοινώσεις για συναυλίες!

Η μπάντα θα συνοδεύσει τους Slipknot στις εκδόσεις του Knotfest που θα πραγματοποιηθούν σε Κολομβία, Χιλή και Βραζιλία με όλα τα φεστιβάλ να είναι προγραμματισμένα για τον Δεκέμβριο. Να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως τροποποίηση στο όνομα. Δεν είναι δηλαδή κάτι σε «Pantera Celebration», αλλά σκέτο, κανονικό, Pantera.

Πρόσφατα, όταν ρωτήθηκε για το θέμα σε συνέντευξη του, ο Phil Anselmo είχε να πει τα εξής: «Ο Dimebag και ο Vinnie πάντα ήθελαν οι Pantera να είναι μπάντα με κληρονομιά, να είναι τεράστια και να αποτελεί ένα όχημα για την επιτυχία. Νομίζω ότι ο Dime και ο Vince ή μάλλον ξέρω ότι ο Dime και ο Vince θα ήθελαν η κληρονομιά και το όνομα των Pantera να συνεχιστεί. Το ξέρω με σιγουριά. Απόλυτα. Αυτό θα ήταν το μεγαλύτερο τους όνειρο».

H τελευταία φορά που οι Pantera ανέβηκαν στη σκηνή ήταν στις 26 Αυγούστου του 2001. Η προγραμματισμένη για το Φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς περιοδεία τους στην Ευρώπη, που θα τους έφερνε για πρώτη φορά στην Ελλάδα μαζί με τους Slayer, αναβλήθηκε τότε μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους. Η συνέχεια γνωστή και τραγική. Ο Anselmo κράτησε απόσταση από τα αδέλφια Αbbott, που αποφάσισαν να συνεχίσουν μόνοι τους δημιουργώντας τους Damageplan.

Τον Δεκέμβριο του 2004, ο Dimebag δολοφονήθηκε πάνω στη σκηνή, ενώ ο Vinnie Paul έφυγε από τη ζωή το καλοκαίρι του 2018.  Ο Phil Anslemo τα προηγούμενα χρόνια περιόδευσε μαζί με τους Illegals παίζοντας τραγούδια των Pantera.  Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλες εμφανίσεις ενώ θα τους δούμε και στην Ευρώπη. Πώς θα σας φαινόταν να τους δούμε και στην Ελλάδα;

Update: Αυτό είναι το βίντεο που ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό του συγκροτήματος στο instagram


House of the Dragon: Γιατί δεν είχε τίτλους αρχής;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ