Τι ακριβώς συμβαίνει με τους Rage Against the Machine και τις συναυλίες που ακυρώθηκαν
Music

Τι ακριβώς συμβαίνει με τους Rage Against the Machine και τις συναυλίες που ακυρώθηκαν

H επανένωση των Rage Against the Machine που ανακοινώθηκε αρχικά το 2019, δέχθηκε πολλά χτυπήματα της… μοίρας. Αρχικά είχαμε την πανδημία, τα lockdown και τα περιοριστικά μέτρα για τις συναυλίες.

Όταν πέρασαν αυτά και η περιοδεία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2022, μόλις στη δεύτερη συναυλία, ο Zack De La Rocha τραυματίστηκε στο πόδι και ολοκλήρωσε το πρώτο σκέλος της περιοδείας ερμηνεύοντας τα τραγούδια της μπάντας καθιστός. Στη συνέχεια είχαμε την ακύρωση της άφιξης τους στην Ευρώπη και στη συνέχεια, τον Οκτώβριο, ανακοινώθηκε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε οι εμφανίσεις που είχαν προγραμματιστεί για το 2023, αφού το πρόβλημα του τραγουδιστή ήταν σοβαρό και θα χρειαζόταν μεγάλο χρόνο αποθεραπείας.

Ο De La Rocha έκλεινε το μήνυμα του, με ένα ευχαριστώ στο κοινό και τα υπόλοιπα μέλη για την κατανόηση, λέγοντας ότι ελπίζει πως θα τους δει όλους σύντομα. Από τότε πέρασαν πέντε μήνες και δεν έχει ακουστεί ούτε κουβέντα για ενδεχόμενη επιστροφή της μπάντας, έτσι η συνέντευξη του Tom Morello στο Rolling Stone, ήταν μια καλή αφορμή για τον δημοσιογράφο να προσπαθήσει να πάρει απαντήσεις για το που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή.

Και η αλήθεια είναι ότι το προσπάθησε πολύ, με συνεχόμενες ερωτήσεις που άλλαζαν απλά τη διατύπωση μπας και καταφέρει να πάρει έστω μισή πληροφορία από τον Morello, αλλά δεν τα κατάφερε.

«Θα δούμε. Αν είναι να υπάρξουν άλλες συναυλίες, θα το ανακοινώσουμε ως συγκρότημα. Δεν γνωρίζω. Ξέρω όσα και εσύ, ειλικρινά. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην εποχή της θεραπείας. Είμαι σε μια εποχή που κάνω δική μου μουσική και κάνω πολλά πράγματα. Δεν έχει να κάνει με το πόσο περιοδεύεις. Έχει να κάνει με το πώς είναι εκείνες τις στιγμές που το κάνεις. Oi Rage Against the Machine έχουν κάνει 19 συναυλίες τα τελευταία 12 χρόνια. Και η απήχηση αυτών των 19 συναυλιών, όταν μιλάμε με θαυμαστές, μοιάζουν με ιστορικά γεγονότα που προάγουν την ιδέα του πώς είναι αυτό το συγκρότημα ζωντανά στη σκηνή» ήταν η βασική τοποθέτηση του Morello για το θέμα. 

Όσο για το αν βρίσκεται σε επαφή με τα υπόλοιπα μέλη, είχε να πει τα εξής:

«Οι συζητήσεις που είχα με τα μέλη του συγκροτήματος μετά την περιοδεία ήταν για τη ζωή γενικά. Μου είναι δύσκολο να το εξηγήσω. Καταλαβαίνω ότι σε αυτή τη συνέντευξη, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας σας, αυτή η ερώτηση. Είναι δύσκολο να το εξηγήσεις, αλλά όταν είσαι μέσα σε αυτό, δεν ήταν ποτέ έτσι. Είμαστε ένα συγκρότημα που έβγαλε μόνο τρία άλμπουμ με νέο υλικό και περιοδεύει πολύ σπάνια. Είμαστε κάτι σαν μονόκερος. Τις περισσότερες φορές, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το συγκρότημα. Ξέρετε τι λέω;». 

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι 38 συναυλίες που απέμεναν στην περιοδεία, έχουν ακυρωθεί και έχει γίνει ήδη επιστροφή χρημάτων. Δεν υπήρξε δηλαδή αναβολή για να βρισκόμαστε σε αναμονή σε περίπτωση που καθοριστούν νέες ημερομηνίες. Μακάρι πάντως να το πάρουν ξανά απόφαση, μπας και τους δούμε και στην Ελλάδα που δεν βρισκόταν στο αρχικό πλάνο.


Άλλο ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι του Meteora από τους Linkin Park

Πόσες λέξεις λέει ο John Wick στα 169 λεπτά της τέταρτης ταινίας;

Ανοίγει ξανά για συναυλίες το καλοκαίρι ο Λυκαβηττός

Νέο βιβλίο καταρρίπτει ένα μεγάλο μύθο για τη «Λάμψη» του Κιούμπρικ


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ