Tα φώτα του Hollywood έσβησαν: Ξεκίνησαν απεργία και οι ηθοποιοί
Movies

Tα φώτα του Hollywood έσβησαν: Ξεκίνησαν απεργία και οι ηθοποιοί

Στη δίνη της μεγαλύτερης κρίσης του από το 1980 βρίσκεται του Hollywood, αφού το σωματείο των ηθοποιών ανακοίνωσε ότι κατεβαίνει και αυτό σε απεργία από τα μεσάνυχτα. Οι διαπραγματεύσεις με τα μεγάλα στούντιο κράτησαν πολλούς μήνες, αλλά δεν βρέθηκε η χρυσή τομή.

Η απεργία έρχεται να προστεθεί σε αυτή των σεναριογράφων, που βρίσκεται ήδη στην 73η ημέρας. Τα δύο σωματεία έχουν να κατέβουν σε κοινή απεργία από το 1960, όταν πρόεδρος του σωματείου των ηθοποιών ήταν τότε ο Ρόναλντ Ρίγκαν. Είναι ενδεικτικό της αποφασιστικότητας που υπάρχει πως το ποσοστό των ηθοποιών που εξουσιοδότησε την απεργία έφτασε το 98%.

Αυτή ήταν η δήλωση του διαπραγματευτή για την πλευρά των ηθοποιών, Duncan Crabtree-Ireland: «Τα στούντιο και οι streamers έχουν εφαρμόσει τεράστιες μονομερείς αλλαγές στο επιχειρηματικό μοντέλο του κλάδου μας, ενώ ταυτόχρονα επιμένουν να διατηρούμε τα συμβόλαιά μας παγωμένα.

Δεν αντιμετωπίζετε έτσι έναν αξιόλογο, σεβαστό συνεργάτη και έναν ουσιαστικό συνεισφέροντα. Η άρνησή τους να ασχοληθούν ουσιαστικά με τις βασικές προτάσεις μας και η θεμελιώδης ασέβεια που επιδεικνύεται στα μέλη μας, είναι αυτό που μας οδήγησε σε αυτό το σημείο. Τα στούντιο και οι streamers έχουν υποτιμήσει την αποφασιστικότητα των μελών μας και πρόκειται να το ανακαλύψουν πλήρως».

Την ώρα που ανακοινώθηκε η απεργία όλοι οι ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν στο Oppenheimer και βρίσκονταν στην επίσημη πρεμιέρα της ταινίας, αποχώρησαν.


Ο Χιού Τζάκμαν με την κλασική κίτρινη στολή του Wolverine

Πέθανε ο σχεδιαστής του θρυλικού Appetite for Destruction των Guns ‘N Roses

O Ozzy ακύρωσε ξανά την επιστροφή του στη σκηνή

Το πρώτο trailer για το «Napoleon» με τον Γιοακίν Φίνιξ


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ