Μισό εκατομμύριο για κιθάρα που έσπασε στη σκηνή ο Kurt Cobain
News

Μισό εκατομμύριο για κιθάρα που έσπασε στη σκηνή ο Kurt Cobain

Κάθε φορά που κάποιο αντικείμενο (συνήθως κιθάρα) που σχετίζεται με κάποιο τρόπο με τον Kurt Cobain βγαίνει σε δημοπρασία, ξεπερνάει κατά πολύ τις προβλέψεις και καταλήγει στον πλειοδότη με εξωφρενικά ποσά. Έτσι έγινε και στις 13 Νοεμβρίου στον οίκο δημοπρασιών Julien’s. 

Ήταν μία rock βραδιά με αντικείμενα που ανήκαν ανάμεσα σε άλλους στους Elvis Presley, John Lennon, Bob Dylan, Prince και Neil Young, όμως την παράσταση έκλεψε μία κιθάρα που είχε σπάσει στη σκηνή ο Kurt τον Ιούλιο του 1989, πολύ πριν την εκτόξευση της φήμης των Nirvana με το Nevermind.

Εκείνο το βράδυ της 9ης Ιουλίου, ο Kobain έσπασε την Fender Mustang του 1973 με την ολοκλήρωση της εμφάνισης τους όταν έπαιξαν το Blew. Λίγες ώρες αργότερα και ενώ το συγκρότημα έμενε στο διαμέρισμα του Sluggo Cawley του συγκροτήματος Hullaballo, ο Kurt είδε να κρέμεται στον τοίχο μία Gibson SG και ζήτησε από τον Cawley να ανταλλάξουν τις κιθάρες τους αφού είχε σκοπό να σπάσει και την Gibson στη σκηνή.

Ο Cawley δέχτηκε με την προϋπόθεση να υπέγραφε ο Kurt πάνω στην κιθάρα κάτι που έκανε τελικά γράφοντας επίσης: “Yo Sluggo / Thank for the trade/ If its illegal to Rock and Roll, then throw my ass in jail/ Nirvana.”

Αν και οι εκτιμήσεις έλεγαν ότι η κιθάρα θα πουληθεί περίπου 200.000 δολάρια, τελικά έφτασε σχεδόν το μισό εκατομμύριο με 486,400 δολάρια. Θυμίζουμε, ότι πριν από μερικούς μήνες σε άλλη δημοπρασία είχε πουληθεί η κιθάρα που κρατούσε ο θρύλος των Nirvana στο βίντεο του Nevermind για 4.5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η ζακέτα του από το Unplugged του MTV είχε φτάσει τις 350.000 δίνοντας άλλο νόημα στην έκφραση «ζακέτα να πάρεις».


Χοντρό κράξιμο από τη Sharon Osbourne στον Bruce Dickinson

Συγκλονιστικό setlist από τους Metallica με τραγούδια μόνο από το 1983-84

Πρώτο teaser από το Release Athens για το 2023

Οι Slipknot σκέφτονται να αφήσουν τα άλμπουμ και να το γυρίσουν στα single


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ