Ήρθε η ώρα να μάθετε τι συμβαίνει
News

Ήρθε η ώρα να μάθετε τι συμβαίνει

Η συμβουλευτική στήλη του Rock is Dead είναι και πάλι μας σας. Ο ειδικός μας συνεργάτης, Dr. Dead απαντά στους προβληματισμούς που μας έχουν στείλει οι αναγνώστες μας.

Ερώτηση:

Αγαπητό Rock is Dead,

Είμαι 16 χρονών, το όνομα μου είναι Γιάννης και θέλω να μάθω επιτέλους τι συμβαίνει!

Η απάντηση του Dr. Dead

Γιάννη ανοίγεις μεγάλη κουβέντα. Τόσο μεγάλη όσο μόνο μία τόσο απλή ερώτηση μπορεί να ανοίξει. Είσαι αφαιρετικός στην τοποθέτηση σου, χωρίς να δίνεις πολλές λεπτομέρειες για τους τομείς που σε ενδιαφέρουν, οπότε μπορώ να υποθέσω ότι μιλάς για κάτι γενικότερο και μεγαλύτερο από όλους μας.

Μιλάς γι αυτό που δεν μας αφήνει να χαρούμε όσο θέλουμε τις στιγμές που πρέπει και μας αφήνει ολόκληρα βράδια άυπνους ψάχνοντας απαντήσεις στις τόσο απλές αλλά τόσο δύσκολες ερωτήσεις μας.

Τι συμβαίνει λοιπόν…

Αυτό που συμβαίνει είναι ότι ζούμε σε έναν κόσμο που κανένας και ποτέ δεν θα μας κατανοήσει πλήρως. Εσύ δεν θα κατανοήσεις ποτέ πλήρως τον διπλανό σου και ο διπλανός σου ποτέ πλήρως εσένα. Παρόλα αυτά προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να κάνουμε τον άλλον να μας καταλάβει χάνοντας στην πορεία πολύτιμη ενέργεια που θα μπορούσαμε να διαθέσουμε σε πιο δημιουργικούς παράγοντες της ζωής μας.

Έτσι αντί να προσπαθούμε να κάνουμε τους άλλους να μας καταλάβουν είναι καλύτερα να αφήνουμε τις πράξεις μας να μιλάνε για εμάς. Να μην προσπαθούμε να φέρουμε τους άλλους με τα νεαρά μας, ούτε να προσπαθούμε να πάμε με τα νερά των άλλων.

Είναι καλύτερα να συναντιόμαστε κάπου στη μέση εκεί που τα νερά και των δύο δεν φτάνουν. Σκέψου αυτό που έκανε ο Μωυσής σε εκείνο το μυθιστόρημα με τις πολλές πωλήσεις. Τα κύματα χωρίστηκαν στη μέση και κόσμος περπάτησε ανάμεσα τους.

Κάπως έτσι θα ήταν το ιδανικό σημείο συνάντησης αλλά δυστυχώς υπάρχουν πάντα αυτοί που θα προσπαθήσουν να επιβάλουν το δικό τους κύμα. Και δυστυχώς επίσης αυτοί είναι πάντα περισσότεροι. Τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις; Πάντα λέω ότι με τις πράξεις μας πρέπει να μοχθούμε για να σηκώνουμε το δικό μας κύμα πολύ ψηλότερα από αυτό ή αυτά που προσπαθούν να μας επιτεθούν. Όχι για να πέσει και να τους πλακώσει αλλά για να μην τολμήσουν να πλησιάσουν.

Θα το καταφέρουμε ποτέ; Όχι, αλλά θα έχουμε προσπαθήσει.

Αυτή ήταν περιληπτικά η απάντηση που είχα να σου δώσω στο αόριστο «τι συμβαίνει».

Αν βέβαια θες κάτι πιο εξειδικευμένο όπως το «τι συμβαίνει και δεν μπορώ να σταματήσω να τρώω μπέργκερ» και πάλι μπορώ να σε βοηθήσω, αλλά θα πρέπει να μου στείλεις ξανά νέα ερώτηση.

Στείλτε και εσείς τις δικές σας ερωτήσεις στο : [email protected]

Διαβάστε ακόμα:

Η αδελφή μου ακούει Stavento/Ασλανίδου πως να της αλλάξω γούστα;

Ο γονείς μου λένε ότι η μουσική που ακούω είναι βαβούρα και του σατανά

Οι φίλοι μου ακούνε σκυλάδικα, φοβάμαι μήπως με κολλήσουν 

Yπάρχει ζωή μετά μετά το Death;

H κοπέλα μου είναι φοβιτσιάρα, πώς να δω θρίλερ μαζί της;

Πως να πείσω τους φίλους μου να έρθουν μαζί μου σε συναυλία;

Η κοπέλα μου δεν γουστάρει black/death

Μεγάλο στήθος vs Batman

Ο φίλος μου ακούει μόνο Manowar, τι να κάνω; 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ