Το Mr Brightside των Killers είναι το τραγούδι με τα περισσότερα streams στην ιστορία του Spotify στην Αγγλία
News

Το Mr Brightside των Killers είναι το τραγούδι με τα περισσότερα streams στην ιστορία του Spotify στην Αγγλία

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 15 χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του, το Spotify ανακοίνωσε τα δημοφιλέστερα τραγούδια στην Αγγλία, από το 2008 μέχρι και σήμερα. Και δεν αποτελεί καμία έκπληξη ότι στην κορυφή βρίσκεται το Mr Brightside των Killers.

To τραγούδι που συμπλήρωσε φέτος 20 χρόνια ζωής και ήταν το πρώτο single από το ντεμπούτο της μπάντας, αποτελεί κάτι σαν ύμνο της νέας χιλιετίας στη Βρετανία και η δημοφιλία του δεν έχει ξεφτίσει καθόλου στο πέρασμα των χρόνων.

Μπορεί να μην πήγε στο νούμερο των αγγλικών charts όταν κυκλοφόρησε όμως αν ρίξετε μια ματιά στο top 100 ακόμα και στην εβδομάδα που διανύουμε θα το βρείτε στην 55η θέση. 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία του! Έχει περάσει πάνω από επτά χρόνια μέσα στο top 100 (382 εβδομάδες για την ακρίβεια), ενώ για έξι εβδομάδες έχει βρεθεί στο top 40.

Οι πωλήσεις του στην Αγγλία έχουν ξεπεράσει τα πέντε εκατομμύρια, ενώ στο spotify παγκοσμίως πλησιάζει τα δύο δισεκατομμύρια streams.

Μιλώντας για το αν η επιτυχία του τραγουδιού θα ήταν ίδια αν κυκλοφορούσε μερικά χρόνια αργότερα και πιο συγκεκριμένα στην εποχή του streaming, o frontman των Killers, Brandon Flowers είχε πει τα εξής: «Δεν νομίζω ότι η επιτυχία του θα ήταν τόσο μεγάλη. Αυτή την εποχή δεν υπάρχει πολύς χώρος για παραδοσιακή ροκ μουσική, κιθάρα, μπάσο, ντραμς και φωνητικά και βλέπω πολλούς καλλιτέχνες να προσπαθούν να προσεγγίσουν το κοινό με συγκεκριμένο τρόπο. Βλέπω να μπαίνει μέσα στο rock πολύ hip hop και urban προσέγγιση έτσι δεν ξέρω αν το Mr Brightside θα έμπαινε το ίδιο εύκολα στις καρδιές του κόσμου».

Αυτά είναι τα 15 δημοφιλέστερα τραγούδια στην Αγγλία για το spotify από το 2008:

1 The Killers – Mr Brightside

2 Lewis Capaldi – Someone You Loved

3 Ed Sheeran – Shape of You

4 Drake, Kyla, Wizkid – One Dance

5 The Weeknd – Blinding Lights

6 Vance Joy – Riptide

7 Arctic Monkeys – Do I Wanna Know?

8 James Arthur – Say You Won’t Let Go

9 Ed Sheeran – Thinking out Loud

10 21 Savage, Post Malone – Rockstar

11 Hozier – Take Me To Church

12 Burna Boy, Dave – Location

13 Oasis – Wonderwall

14 George Ezra – Shotgun

15 French Montana, Swae Lee – Unforgettable


Όλες οι λεπτομέρειες για το νέο άλμπουμ των Judas Priest

Ο Grandson στο Roxx λίγο πριν έρθει στην Ελλάδα

Θα παίξουν και τρίτη μέρα στην Ελλάδα οι Blind Guardian!

Απρόσμενα καλή η νέα ηχογράφηση του Widow από τους Paradise Lost


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Ακολουθήστε μας στο spotify για νέα μουσική κάθε εβδομάδα. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ