Να περιμένετε κάτι φασαριόζικο: Ο Grandson στο Roxx λίγο πριν έρθει στην Ελλάδα
Music

Να περιμένετε κάτι φασαριόζικο: Ο Grandson στο Roxx λίγο πριν έρθει στην Ελλάδα

Ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα της ευρύτερης alternative σκηνής, στην εποχή του streaming, έρχεται στην χώρα στις 21 Οκτωβρίου. Ο Grandson θα εμφανιστεί στο Gagarin και έχει στις αποσκευές του το πρόσφατο δεύτερο άλμπουμ του, με τίτλο I Love You, I’m Trying, που τον βρήκε με διάθεση να αποκαλύψει περισσότερα για τον εαυτό του, σε αντίθεση με το ντεμπούτο του, που ήταν ποτισμένο με κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα.

Το Death of an Optimist του 2020 ήταν στη λίστα με τα αγαπημένα άλμπουμ του Roxx εκείνη τη χρονιά και κάτι αντίστοιχο θα συμβεί σίγουρα και με τη φετινή δουλειά του, για την οποία έρχεται στην Ευρώπη για την πρώτη headline περιοδεία του. Ο Grandson, με σχεδόν πέντε εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές στο Spotify, αποτελεί έναν από τους κύριους εκφραστές της alternative σκηνής που μπλέκει το rock με το Hip-Hop, έναν χώρο που εκπροσωπείται από ονόματα όπως ο Nothing, Nowhere και σε πιο εμπορικά μονοπάτια οι Twenty One Pilots.

Λίγες ημέρες πριν την πρώτη του εμφάνιση στη χώρα μας, ο Jordan Benjamin, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, μίλησε στο Roxx για τα όσα μεσολάβησαν από το ντεμπούτο του μέχρι και την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ.

Ξεκίνησα να γράφω αυτό το νέο άλμπουμ σιγά-σιγά το 2021, αρχικά από το σπίτι μου και πιο μετά στο στούντιο, μέχρι που εμβολιάσθηκα και βγήκα ξανά σε περιοδεία στο τέλος εκείνης της χρονιάς. Δούλεψα λίγο ακόμα στις αρχές του 2022, πριν το πρόγραμμα των συναυλιών γίνει ακόμα πιο τρελό. Προσπαθήσαμε να φτιάξουμε μερικά τραγούδια στο διάστημα εκείνo, αλλά η ψυχική μου υγεία δεν ήταν καθόλου καλή. Μάλλον πιέστηκα περισσότερο από όσο έπρεπε και τελικά απέρριψα το μεγαλύτερο μέρος εκείνης της μουσικής.

Είχα πολλές αλλαγές μπροστά μου εκείνη την περίοδο, σχέσεις που έπρεπε να τελειώσουν και δουλειά που έπρεπε να κάνω με τον εαυτό μου, αλλά απέφευγα να τα αντιμετωπίσω. Κατέληξα να παίρνω περισσότερα παραισθησιογόνα και να πίνω πολύ αλκοόλ πριν τις συναυλίες εκείνη το διάστημα. Τελικά νοίκιασα ένα σπίτι στο Λος Άντζελες το καλοκαίρι του 2022 και δούλεψα πάνω στα τραγούδια και το περισσότερο υλικό κατέληξε στο άλμπουμ, αφού είχα δίπλα μου μία υπέροχη ομάδα ανθρώπων.  



Όπως γράψαμε και στο ξεκίνημα, το I Love you, I’m Trying είναι ένας πολύ πιο προσωπικός δίσκος και ο Jordan μας λέει στη συνέχεια το πώς αντιμετώπισε το κοινό αυτή τη διαφορά στο στιχουργικό κομμάτι.

Πολλές φορές τα  πολιτικοποιημένα τραγούδια, έχουν επιπτώσεις. Θα μου έρθουν πολλά τρελά μηνύματα ή κάποιος θα κάνει φασαρία σε μια συναυλία ενώ μπορεί να αποξενώσουν και μερίδα του κοινού που υπό άλλες συνθήκες μπορεί να άκουγαν τη μουσική μου. Αλλά σίγουρα φοβόμουν πιο πολύ να ανοιχτώ και να μιλήσω για την προσωπική μου ζωή, την οικογένεια και για τους λόγους που είμαστε αυτό που είμαστε. Τελικά νιώθω ότι πήρα μεγάλη επιβράβευση από αυτό και έδωσα στο κοινό ένα νέο μέρος για να βρεθούμε.

Όταν του ζητήσαμε να επιλέξει ένα τραγούδι που αντιπροσωπεύει καλύτερα τη νέα του δουλειά, δεν μπόρεσε να μείνει μόνο σε ένα. Έτσι μας είπε τρία.

Θα διάλεγα τα Eulogy, Heather και Stuck Here With Me. Λιγότερα riffs, πιο απαλά και μαλακά στις γωνίες σε σχέση με τη νοσηρότητα της καθημερινής ζωής.

Το Heather συγκεκριμένα, είναι η πραγματική και συγκλονιστική ιστορία μίας από τις πρώτες fan της δουλειάς του. Είχαν επαφή με μηνύματα πολλές φορές στα πρώτα του βήματα, όμως μετά από μερικά χρόνια έμαθε πως αυτοκτόνησε. Είναι ένα τραγούδι που παρά το βαρύ συναισθηματικό φορτίο που κουβαλά, αποτελεί σταθερό μέρος του setlist της περιοδείας και θα το ακούσουμε και εδώ. Τον ρωτήσαμε πως μπορεί να βιώνει αυτό το συναίσθημα ξανά και ξανά στη σκηνή.

Προσπαθώ να χρησιμοποιώ αυτό το τραγούδι όχι μόνο για να τιμήσω αυτούς που δεν είναι πια κοντά μας, αλλά ως δέσμευση ότι θα είμαστε πάντα εκεί, δεν θα κρυφτούμε και θα είμαστε πάντα μέλη της κοινότητας και της σύνδεσης που προσφέρει.

Όσο για την επαφή που διατηρεί με τους οπαδούς της μουσικής του είναι ξεκάθαρος. Προσπαθεί να δίνει το παρών βάζοντας παράλληλα όρια.

Σίγουρα προσπαθώ να είμαι διαθέσιμος τόσο online όσο και από κοντά, όσο μπορώ και όπου μπορώ. Σίγουρα βάζοντας κάποια όρια που είναι σημαντικά, αφού δεν μπορώ να είμαι εκεί για όλους όσο και να το θέλω. Αλλά προσπαθώ να μάθω πώς να κρατάω μία απόσταση χωρίς οι θαυμαστές να πιστεύουν ότι τους εγκαταλείπω.

Η μουσική του δείχνει ένα ευρύ φάσμα επιρροών, από πολλά διαφορετικά είδη. Και είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσεις κοιτώντας απλά τα ονόματα που αναφέρει ότι ακούει πολύ αυτή την εποχή. Pinegrove, Tkay Maidza, Skrillex, παλιούς Deftones, Saya Gray, Little Simz, Dominic fike, πιο παλιά k flay, παλιά τραγούδια του Mac Miller, νέα τραγούδια της doja cat.

Για την K Flay συγκεκριμένα λέει ότι αποτελεί και την αγαπημένη του συνεργασία, ανάμεσα στις πάρα πολλές που έχει κάνει με ονόματα όπως ο Tom Morello, o Mike Shinoda και ο Steve Aoki.

Οι καλύτερες συνεργασίες είναι αυτές που σου αφήνουν φίλους και εμπειρίες για μία ζωή. Και για αυτό ξεχωρίζω τη συνεργασία μου με την K Flay.  

Επιστρέφοντας για λίγο στο 2020, μιλάμε για την περίοδο κυκλοφορία του Death of an Optimist, πάνω στην κορύφωση της πανδημίας.

Είμαι ευτυχισμένος που το άλμπουμ που κυκλοφόρησε τελικά την εποχή της πανδημίας. Τότε, δεν ήμουν και τόσο σίγουρος για το πόσο έπρεπε να περιμένω, αλλά τελικά ήταν μια δουλειά που προσέφερε πολλά στον κόσμο σε μια δύσκολη και αβέβαιη περίοδο. Μερικά τραγούδια από εκείνο το δίσκο παραμένουν νομίζω υποτιμημένα, το We Did It ας πούμε είναι ένα από τα αγαπημένα μου, αλλά μάλλον είμαι προκατειλημμένος σε αυτό. 

Ο Grandson, έχει έρθει πολλές φορές στην Ευρώπη, αλλά σχεδόν πάντα σε φεστιβαλικές περιόδους, με λίγες εμφανίσεις σε κλαμπ. Αυτή τη φορά κάνει μία τεράστια ευρωπαϊκή headline περιοδεία και το παράδοξο (για τέτοιου τύπου καλλιτέχνη), αλλά ταυτόχρονα πολύ ευχάριστο είναι ότι θα τον δούμε και στην Ελλάδα. Λίγο πριν κλείσουμε τον ρωτάμε τι να περιμένουμε σε αυτή τη συναυλία.

Να περιμένετε κάτι πολύ φασαριόζικο. Οι καλύτερες συναυλίες μου έχουν πάντα τρελή ενέργεια, αλλά πάντα με μια δόση σεβασμού για όλους τους ανθρώπους που τις παρακολουθούν. Ελπίζω το κοινό να απελευθερώσει τα συναισθήματα του και να φύγει από το κλαμπ έχοντας νιώσει κάτι.


Grandson – Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 @ Gagarin 205 (Λιοσίων 205, Αθήνα 104 45)

Οι πόρτες ανοίγουν: 20:00

Τιμές εισιτηρίων:
–Τα πρώτα εισιτήρια (early bird) κοστίζουν 29€ (SOLD OUT)
–Μετά την εξάντλησή τους η τιμή θα διαμορφωθεί στα 33€
–Την ημέρα της συναυλίας τα εισιτήρια θα κοστίζουν 35€
Προπώληση εισιτηρίων: Εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39), ticketservices.gr, 210- 7234567

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ