Στις παρυφές του θεμελίου: Επιτέλους κυκλοφορεί σε νέα έκδοση στα Ελληνικά
Books

Στις παρυφές του θεμελίου: Επιτέλους κυκλοφορεί σε νέα έκδοση στα Ελληνικά

Οι Εκδόσεις Anubis κάνουν ένα μεγάλο δώρο στους φίλους της επιστημονικής φαντασίας στην Ελλάδα, αφού κυκλοφόρησαν επιτέλους μία νέα έκδοση του τέταρτου βιβλίου της σειράς «Θεμέλιο» του Ισαάκ Ασίμοφ.

Οι «Παρυφές του Θεμελίου» κυκλοφόρησαν το 1982, σχεδόν 30 χρόνια μετά τα βιβλία της αρχικής τριλογίας και μετά από πολλές πιέσεις των φανατικών οπαδών της σειράς, που ήθελαν να δουν την ιστορία να εξελίσσεται. Και θα πρέπει να τονίσουμε ότι αν και είναι το τέταρτο βιβλίο που κυκλοφόρησε χρονολογικά, στη ολοκληρωμένη ροή της ιστορίας μπαίνει έκτο.

Από τις Εκδόσεις Anubis κυκλοφορούν τα τρία πρώτα βιβλία της βραβευμένης σειράς επιστημονικής φαντασίας «Foundation» του συγγραφέα με τίτλους «Θεμέλιο», «Θεμέλιο και Αυτοκρατορία» και «Δεύτερο Θεμέλιο». Το λογοτεχνικό ταξίδι στο μοναδικό κόσμο επιστημονικής φαντασίας του Ασίμοφ -που έχει επηρεάσει μέσα στα χρόνια αμέτρητα βιβλία, ταινίες και σειρές Ε.Φ.- θα συνεχιστεί με την κυκλοφορία του επόμενου βιβλίου της σειράς με τίτλο «Foundation and Earth».

Η σειρά επιστημονικής φαντασίας «Foundation» έχει κερδίσει συνολικά τέσσερα βραβεία Hugo, ενώ με περισσότερα από 15 εκατομμύρια αντίτυπα αποτελεί μία από τις πιο ευυπόληπτες σειρές λογοτεχνίας όλων των εποχών, συνεχίζοντας να μαγεύει κάθε νέα γενιά αναγνωστών που συναντά. Πρόκειται για ένα αξεπέραστο έργο επιστημονικής φαντασίας που φτάνει -και ξεπερνά- τα αστέρια και θεωρείται δικαίως ένα από τα αριστουργήματα της λογοτεχνίας.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Βρισκόμαστε τετρακόσια ενενήντα οκτώ χρόνια μετά τη δημιουργία του Πρώτου Θεμελίου, το οποίο είναι στο απόγειο της ισχύος του – κι όμως, υπάρχει κάποιος που δεν μπορεί να δεχτεί ότι όλα είναι όπως δείχνουν… Ο οδυνηρός πόλεμος μεταξύ των δύο Θεμελίων είχε φτάσει στο τέλος του. Οι επιστήμονες του Πρώτου Θεμελίου είχαν αποδειχθεί νικητές, επιστρέφοντας στο μακροχρόνιο Σχέδιο του Χάρι Σέλντον για την οικοδόμηση μιας νέας Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι που επιμένουν πως το Δεύτερο Θεμέλιο στην πραγματικότητα δεν έχει καταστραφεί – και ότι οι επιζώντες του ετοιμάζουν την εκδίκησή τους. Δύο εξόριστοι πολίτες του Θεμελίου, ένας αποστάτης δημοτικός σύμβουλος και ένας εκκεντρικός ιστορικός, ξεκινούν να αναζητούν το μυθικό πλανήτη Γη – και αποδείξεις ότι το Δεύτερο Θεμέλιο υπάρχει ακόμη.

Εν τω μεταξύ, κάποιος -ή κάτι- εκτός των δύο Θεμελίων μοιάζει να κατευθύνει τα γεγονότα για τους δικούς του σκοτεινούς σκοπούς. Σύντομα, οι εκπρόσωποι τόσο του Πρώτου όσο και του Δεύτερου Θεμελίου θα βρεθούν να συγκλίνουν προς τη μυστηριώδη Γαία και το τελικό συγκλονιστικό πεπρωμένο του Γαλαξία!

Το τέταρτο μέρος του έπους του Ισαάκ Ασίμoφ τιμήθηκε με τα βραβεία Hugo και Locus, ενώ ήταν υποψήφιο και για το βραβείο Nebula.

Αγοράστε το βιβλίο εδώ.

Θεμέλιο

Τα βιβλία της κορυφαίας σειράς του Ισαάκ Ασίμοφ ενέπνευσαν την ομώνυμη υπερπαραγωγή του Apple TV+, «Foundation». Η πρώτη σαιζόν είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα, ενώ αυτή την περίοδο γυρίζεται η πολυαναμενόμενη δεύτερη σαιζόν, που θα ξεκινήσει να προβάλλεται μέσα στο 2023.


Μπήκαν στο Rock and Roll Hall of Fame οι Judas Priest

Συγκλονιστικό setlist από τους Metallica με τραγούδια μόνο από το 1983-84

Πρώτο teaser από το Release Athens για το 2023

Οι Slipknot σκέφτονται να αφήσουν τα άλμπουμ και να το γυρίσουν στα single


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: