Ο Πάνος Μπίρμπας επιλέγει δίσκους για το τέλος του κόσμου
News

Ο Πάνος Μπίρμπας επιλέγει δίσκους για το τέλος του κόσμου

Μετά από ένα συναυλιακό κενό 2 χρόνων ο ταλαντούχος τραγουδοποιός μαζί με τους εξαιρετικούς του μουσικούς επιστρέφει με ένα live set που δεν πρέπει να χάσει κανείς! Πέρα από το υλικό των δύο προσωπικών του δίσκων ο Πάνος Μπίρμπας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και ένα νέο τραγούδι σε πρώτη ακρόαση!

Λίγες ημέρες πριν την εμφάνιση του στον Σταυρό του Νότου, ο Πάνος Μπίρμπας μίλησε στο Roxx για το τέλος του κόσμου και τη μουσική που θα το συνόδευε και για το τι θα μας παρουσιάσει στη σκηνή.

Ποιος ήταν ο πρώτος δίσκος που αγόρασες και ποιος ο τελευταίος που άκουσες;

Νομίζω πως ο πρώτος δίσκος που αγόρασα είναι το White album των Beatles, ο τελευταίος που άκουσα ήταν το Absolutely Live των Doors πριν λίγες μέρες και έπαθα ξανά πλάκα με το πόσο ζωντανά χαοτικός δίσκος είναι.

Αν τελείωνε ο κόσμος και είχε ένα τζουκμποξ που έπαιζε 10 τραγουδια ποια θα ήταν αυτά;

Famous blue raincoat – Leonard Cohen
Venus in furs – Velvet Underground
Phantasmagoria in two – Tim Buckley
The Pan Within – Waterboys
The weeping song – Nick Cave
I know it’s over από την εκτέλεση του Jeff Buckley
I see a darkness – Bonnie Prince Billy
Mercy seat από την εκτέλεση του Johnny Cash
Space oddity – David Bowie
There is a light that never goes out – The smiths

Στην μουσική σου αναδρομή ποια ήταν η πιο ευτυχισμένη και ποια η χειρότερη στιγμή;

Οι πιο όμορφες στιγμές είναι εκείνες που έχω καταφέρει να γράψω με απόλυτη ειλικρίνεια ένα κομμάτι, να το γράψω και να το ηχογραφήσω με μια αλήθεια που να θυμάμαι για πάντα. Χαρακτηριστικά αναφέρω το “The seed of love”. Από άσχημες στιγμές αυτό που θα μπορούσα να αναφέρω είναι οι δύσκολες ηχογραφήσεις. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με τις φορές προσπαθείς να ηχογραφήσεις κάτι και αυτό δεν βγαίνει. Μια ακόμη άσχημη στιγμή για έναν μουσικό είναι να μην υπάρχει επαφή με το κοινό στο live. Όσο όμορφο συναίσθημα είναι να παίζεις σε ένα κοινό που αγκαλιάζει την μουσική σου άλλο τόσο άσχημο είναι να συνυπάρχεις σε ένα live κοινό που δεν το απασχολεί αυτό που κάνεις.

Η μουσική είναι η λύση άραγε σε όσα άσχημα βιώνουμε;

Η μουσική είναι η καλύτερη μου φίλη. Η μουσική κινείται από καρδιά σε καρδιά. Δημιουργείται από την καρδιά για να εισχωρήσει σε μια άλλη καρδιά. Έχει ρόλο εξομολογητή ή θεραπευτή. Μέσα από την μουσική μαθαίνεις πτυχές του εαυτού σου. Όταν έρχονται τα δύσκολα η μουσική είναι πάντα εκεί να σε σώσει ή να σε διαλύσει.

Βινύλιο η cd; Πότε θα κυκλοφορήσει ο δίσκος σου σε βινυλιακή έκδοση;

Ο δίσκος κυκλοφόρησε σε cd αρχικά, όντας όμως λάτρης του βινυλίου σκοπεύω να κυκλοφορήσω το “Finchley Road” και σε κάποια συλλεκτικά βινύλια σε περιορισμένα αντίτυπα.

16 Νοέμβρη στο Σταυρό του Νότου τι θα δούμε;

Θα παρουσιάσουμε κυρίως υλικό από το “Finchley Road” αλλά και από τον προηγούμενο δίσκο. Όπως συνηθίζουμε θα παίξουμε κάποιες λίγες διασκευές από τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες, όπως ο Leonard Cohen ή ο David Bowie. Τέλος, μεγάλη χαρά θα παρουσιάσουμε και κάποια δείγματα από την νέα δουλειά που έχω στα σκαριά.


Μαζί με τον Πάνο Μπίρμπα θα εμφανιστούν οι μουσικοί:

Φώτης Παπαθεοδώρου: ηλεκτρική κιθάρα, Μάνος Αναγνωστόπουλος : μπάσο, Δημήτρης Κλωνής : τύμπανα, Γιάννης Μαρίνης: πλήκτρα

Σταυρός Του Νότου

Θαρύπου 37 & Φραντζή Αθήνα / Νέος Κόσμος +302109226975

Ώρα έναρξης: 22.30

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ (συμπεριλαμβάνεται μπύρα | κρασί)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ