Χωρίς μεγάλες εκπλήξεις η πρεμιέρα της περιοδείας των Iron Maiden
News

Χωρίς μεγάλες εκπλήξεις η πρεμιέρα της περιοδείας των Iron Maiden

To βράδυ του Σαββάτου οι Iron Maiden επέστρεψαν στη σκηνή στην πρεμιέρα της Legacy of the Beast περιοδείας τους στο Ταλίν της Εσθονίας.

Μιας περιοδείας που φυσικά θα τους φέρει και στην Ελλάδα για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια, για το Rockwave Festival στις 20 Ιουλίου.

Περιμέναμε με μεγάλη ανυπομονησία να δούμε το setlist αφού ο Bruce Dickinson είχε κάνει αρκετές δηλώσεις που προετοίμαζαν για εκπλήξεις.

Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά τι έπαιξαν…

Ξεκίνησαν με το Aces High, ενώ στη συνέχεια ήρθε το Where Eagles Dare για πρώτη φορά από το 2005. Ακολούθησε το 2 Minutes to Midnight, αμέσως μετά το Clansman που είχαν να το παίξουν ακριβώς 15 χρόνια και η δυάδα Trooper-Revelations.

Η συνέχεια ήρθε με το For the Greater Good of God μέσα από το A Matter of Life and Death, ένα τραγούδι που είχαν να παίξουν από την εποχή της περιοδείας για τον συγκεκριμένο δίσκο.

Μετά από ένα σχεδόν δεκάλεπτο ήρθε το Wicker Man για πρώτη φορά από το 2011, ενώ άλλο ένα τραγούδι της εποχής Bayley ήταν το επόμενο αφού ακούστηκε το Sign of the Cross για πρώτη φορά από το Rock in Rio του 2001.

Μετά από 32 ολόκληρα χρόνια ήρθε η ώρα του Flight of Icarus, που είχαν παίξει για τελευταία φορά στις 17 Σεπτεμβρίου του 1986 και καπάκια Fear of the Dark που ΔΕΝ είχαν τόσο καιρό να το παίξουν, ενώ ακολούθησαν τα Number of the Beast και Iron Maiden που έριξαν την αυλαία της κανονικής διάρκειας του set.

Ώρα για encore με The evil that men do, Hallowed be thy name και Run to the Hills και κάπως έτσι έπεσε η αυλαία της πρώτης τους εμφάνισης στη Legacy of the Beast περιοδεία που θα τους φέρει και στην Ελλάδα.

Αν πάντως δεν υπάρξουν αλλαγές από εμφάνιση σε εμφάνιση, κάτι που δεν συνηθίζουν να κάνουν, δεν μπορούμε να πούμε ότι είχαμε τίποτα συνταρακτικές εκπλήξεις, με εξαίρεση το Flight of Icarus που είχε να ακοθστεί πάνω από 30 χρόνια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ