Τεράστια εταιρεία πάει να «χαλάσει» την αγορά της Fox από τη Disney
News

Τεράστια εταιρεία πάει να «χαλάσει» την αγορά της Fox από τη Disney

Έχουν περάσει έξι μήνες από την ανακοίνωση της Disney ότι σκοπεύει να αγοράσει το μεγαλύτερο μέρος της 21st Century Fox έναντι του αστρονομικού ποσού των 52,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το deal βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχων εδώ και καιρό με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2019. Και φυσικά ανάμεσα στο τεράστιο οικονομικό σκέλος της συμφωνίας υπήρχε και το θέμα με τα δικαιώματα των χαρακτήρων της Marvel που έχει στα χέρια της η FOX και θα πήγαιναν στη Disney.

Τώρα όμως εμφανίστηκε ένας άλλος πολύ μεγάλος παίκτης στην ιστορία που όμως φαίνεται αναμένεται να βάλει μεγάλα εμπόδια.

H Comcast μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές του κόσμου, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να κάνει προσφορά για την αγορά της 21st Century Fox και μάλιστα σε μετρητά, σε αντίθεση με την Disney που προσφέρει μετοχές.

Είναι μάλιστα διατεθειμένη, να πληρώσει τη ρήτρα των 1,5 δισεκατομμυρίων που είναι υποχρεωμένη να καταβάλει η FOX στη Disney, σε περίπτωση που κάνει πίσω από τη δική τους αρχική συμφωνία.

Η Comcast αν και τεράστια εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, των media και του κινηματογράφου (είναι ιδιοκτήτρια της Universal) δέχεται εδώ και πολλά χρόνια σκληρή κριτική για μονοπωλιακές τακτικές.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται η αντίδραση της Disney.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ