Έβαλαν στη φυλακή τους Rotting Christ στη Γεωργία!
News

Έβαλαν στη φυλακή τους Rotting Christ στη Γεωργία!

Μία ευτυχώς μικρή περιπέτεια πέρασαν οι Rotting Christ στη Γεωργία όπου ήταν προγραμματισμένη η συναυλία τους για τις 12 Απριλίου. Το συγκρότημα έφτασε στη χώρα το πρωί εκείνης της ημέρας και αμέσως συνελήφθησαν χωρίς να τους δοθούν εξηγήσεις.

Το θέμα λύθηκε λίγες ώρες μετά και μάλιστα το συγκρότημα έπαιξε κανονικά το βράδυ στην Τιφλίδα.

Αυτή είναι η επίσημη ανακοίνωση της Season of Mist με μετάφραση από το rockhard.gr, που περιέχει όλες τις λεπτομέρειες για το συμβάν.

Οι Rotting Christ συνελήφθησαν στη Γεωργία, την Πέμπτη 12 Απριλίου, με ψευδείς αιτιολογίες που είχαν να κάνουν με κατηγορίες τρομοκρατίας που φέρεται να είχαν να κάνουν με το όνομα του συγκροτήματος!

Ο Σάκης Τόλης, εξιστορεί με δικά του λόγια: «Φτάσαμε στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, την Τιφλίδα, πολύ νωρίς, το πρωί της Πέμπτης 12 Απριλίου. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων στα σύνορα, η αστυνομία σταμάτησε εμένα και τον αδερφό μου, ενώ βγαίναμε από το αεροδρόμιο.

Μετά από λίγα λεπτά, μας διέταξαν να τους ακολουθήσουμε σε άλλη περιοχή του αεροδρομίου, με το πρόσχημα περαιτέρω ερωτήσεων, πριν μπούμε στη χώρα. Παρόλα αυτά, μας πήραν τα διαβατήρια και τα κινητά μας και μας οδήγησαν σε ένα κελί φυλακής! Όταν τους ζητούσαμε τον λόγο της σύλληψής μας, απλά μας είπαν ότι αυτή η πληροφορία ήταν «εμπιστευτική». Οι δικηγόροι μας, μας ενημέρωσαν αργότερα ότι είμαστε σε μία λίστα από ανεπιθύμητα άτομα για την εθνική ασφάλεια και μας είχαν βάλει την ταμπέλα των Σατανιστών κι επομένως ήμασταν ύποπτοι για τρομοκρατία.

Χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση και χωρίς κάποια επίσημη αιτιολογία, βρεθήκαμε στη φυλακή, κλειδωμένοι σ’ ένα μικρό και σχετικά βρώμικο κελί, χωρίς να μας επιτραπεί οποιαδήποτε επαφή με τον έξω κόσμο, ούτε καν η νομική μας εκπροσώπηση, ούτε η επικοινωνία με την πρεσβεία μας, για 12 ώρες. Οι συνθήκες ήταν άσχημες και δεν μας είχε δοθεί καμία περαιτέρω πληροφορία όλον αυτόν τον καιρό.

Ευτυχώς, μόνο τα ονόματα «Τόλης» ήταν στη λίστα και τα υπόλοιπα δύο μέλη του γκρουπ, άρχισαν να δουλεύουν με τον τοπικό promoter, ώστε να μας βγάλει από τη φυλακή και να ξεκινήσουν οι νομικές διαδικασίες. Χρειάστηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια και μία πολύ περίπλοκη διαδικασία για να βρεθεί λύση. Εξαιτίας του τοπικού διοργανωτή, που εργάστηκε σκληρά με ειδικούς για τα νομικά, δημοσιογράφους και ακτιβιστές στη Γεωργία, τελικά μας απελευθέρωσαν. Είμαστε ευγνώμονες σε όσους αναμίχθηκαν σ’ αυτήν τη διαδικασία. Τελικά, μπορέσαμε ακόμα και να κάνουμε τη συναυλία και αποδείχθηκε μία φανταστική βραδιά. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τους Γεωργιανούς metal brothers, για την θερμή τους υποστήριξη».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ