Αποσύρθηκε από τις κινηματογράφους της Κίνας το Last Jedi - Τι συνέβη
News

Αποσύρθηκε από τις κινηματογράφους της Κίνας το Last Jedi – Τι συνέβη

Μπορεί το Last Jedi να σάρωσε στους κινηματογράφους των περισσότερων χωρών που προβλήθηκε, με τις εισπράξεις του να έχουν ξεπεράσει μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, υπάρχει όμως μία χώρα που έμεινε ασυγκίνητη από την δεύτερη ταινία της νέας τριλογίας του Star Wars.

Και τι χώρα έτσι; Η 2η μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη μετά τις Η.Π.Α.

Στην Κίνα λοιπόν το Last Jedi έκανε πρεμιέρα στις 5 Ιανουαρίου και στο πρώτο της τριήμερο έκανε εισπράξεις 28 εκατ. δολαρίων, ένα νούμερο που θεωρήθηκε απογοητευτικό.

Η ακόμα μεγαλύτερη κατραπακιά όμως ήρθε στη δεύτερη εβδομάδα, όταν οι εισπράξεις παρουσίασαν πτώση 92% και έκλεισε με μόλις 2.4 εκατ. δολάρια. Το αποτέλεσμα ήταν η ταινία να αποσυρθεί και να σταματήσει η προβολή της.

Το σύνολο της στη χώρα δεν ξεπέρασε καν τα 50 εκατομμύρια, ένα νούμερο που φέρνει το Last Jedi κάτω ακόμα και από μεγάλες εμπορικές αποτυχίες από το Valerian και το Geostorm.

Στην Disney πάντως δεν ανησυχούν, αφού ήξεραν από πριν ότι το franchine δεν έχει μεγάλη διεισδυτικότητα στην Κίνα κυρίως λόγω της έλλειψης νοσταλγίας  (που αποτελεί τη μεγάλη κινητήριο δύναμη του Star Wars). Οι πρώτες δύο τριλογίες δεν είχαν προβληθεί ποτέ στην χώρα.

Πάντως τα νούμερα του Last Jedi είναι πολύ χαμηλότερα από τις δύο πρόσφατες ταινίες που προβλήθηκαν εκεί, με το Force Awakens να κάνει εισπράξεις 128 εκατομμυρίων και το Rogue One  69 εκατομμύρια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: