Υπάρχουν πάρα πολλοί οπαδοί του Star Wars που είναι έξαλλοι με το Last Jedi
News

Υπάρχουν πάρα πολλοί οπαδοί του Star Wars που είναι έξαλλοι με το Last Jedi

Το Last Jedi προβάλλεται σε ολόκληρο τον κόσμο από την Πέμπτη (και στην Ελλάδα) και μπορεί οι κριτικοί να το αποθέωσαν αλλά ο κόσμος φαίνεται ότι είναι διχασμένος. Εμείς είμαστε στο πλευρό αυτών που γούσταραν την ταινία, αφού το διασκεδάσαμε περισσότερο σε σχέση με το Force Awakens και θεωρούμε ότι ο Ράιαν Τζόνσον πήρε αρκετά ρίσκα αν και θα μπορούσε εύκολα να ακολουθήσει τον safe δρόμο του Abrams. Αλλά το θέμα μας εδώ, είναι το τι λέει το κοινό.

Αν πάτε μια βόλτα από την επίσημη σελίδα του Star Wars στο Facebook θα δείτε ότι πέφτει χοντρό κράξιμο από Έλληνες οπαδούς του franchise. Υπάρχουν και καλά λόγια βέβαια αλλά οι αρνητικές τοποθετήσει είναι πάρα μα πάρα πολλές.

Πάμε να δούμε μερικές:

-Το πρόβλημα δεν είναι ότι απλά είδαμε το χειρότερο star wars όλων των εποχών (με διαφορά απ το δεύτερο) αλλά ότι με το episode 8 κατέστρεψαν τόσο πολύ το saga, που δύσκολα να το επαναφέρει κανείς με τα από αυτό το αίσχος. Κρίμα…

-Disney wars ποιο Star wars… Το Star Wars ήταν κινηματογραφικό έπος. Το πήρε ο Λούκας μαζί του όταν έφυγε. Αυτό εδώ είναι για κάτω των 17 και πολύ είναι. Μεγίστη υποβάθμιση παντού. Σενάριο παντελώς ασύνδετο, χωρίς αρχή και τέλος. Ηθοποιοί της γειτονιάς, όσο για το πνεύμα του Star wars μάλλον παρέμεινε κρυμμένο στο νησί που έμενε ο Λουκ!

-George lucas απορώ πως επέτρεψες να χλευάσουν έτσι το μεγαλύτερο δημιούργημα σου.

-Από τα πιο μέτρια επεισόδια της σειράς με κάκιστο σενάριο, κακό χιούμορ, δεν δίνει απαντήσεις που περιμέναμε 2 χρόνια, οι ανατροπές είναι βαλμένες με το ζόρι να μας εκπλήξουν αλλά μόνο μπερδεύουν. Η σκηνή στο καζίνο εύκολα η χειρότερη όλου του saga! ένα μεγάλο κρίμα για αυτό το τσίρκο που παρακολουθήσαμε με ένα στόλο να κυνηγά μερικά μέτρα πιο πίσω έναν άλλο στόλο επί 2.5 ώρες ! Τέτοιες χαζομάρες ούτε στα καρτούν δεν βλέπουμε πια!

-Μόνο σαβούρα πλέον, ούτε νοήματα ούτε τίποτα μόνο εκρήξεις, τέρατα, κακοί και βαρετοί χαρακτήρες. Ακόμη και το Star Wars στις πρώτες ταινίες άξιζε κάτι, οι σημερινές ταινίες είναι τρομερά χαζές και βαρετές!

-Ένα μάτσο χάλια η ταινία. Ούτε στο σπίτι σου δεν αξίζει να την δεις!

-Η υποβάθμιση της ποιότητας της ταινίας σημαίνει ότι έχει κυριαρχήσει η σκοτεινή πλευρά παντού. Η δύναμη όμως είναι ισχυρή!Το φως κάποια στιγμή θα επανέλθει ξανά! Άλλωστε το ζούμε στην καθημερινότητα μας.

-Μια μετριότητα με χάλια σενάριο, κακό και χαζό χιούμορ και ανύπαρκτους χαρακτήρες-καρικατούρες. Μόνο η δράση στο 2ο μισό σώζει κάπως τα πράγματα. Κρίμα…

Κρατήσαμε για τελευταίο το αγαπημένο μας από τα αρνητικά σχόλια, που μοιάζει σαν να παίζει το Star Wars στη Σούπερ Λίγκα και να είναι έτοιμο να υποβιβαστεί στη Γ Εθνική λόγω χρεών.

-Αγαπητοί φανς το Star Wars είναι πλέον της Disney. Ξεχάστε το Star Wars Του George Walton Lucas της Lukasfilm με τα φοβερά σκηνικά τους κορυφαίους ηθοποιούς οι οποίοι έδιναν ρεσιτάλ με τον φακό να εστιάζεται στις σπουδαίες ερμηνείες τους .Τα μηνύματα, η μάχη ανάμεσα στο καλό και στο κακό η ισορροπία της δύναμης παιζόταν στο φακό από πολύ ψηλές κινηματογραφικές προσωπικότητες που όμοιες ίσως να μη ξαναδούμε ποτέ. Ηθοποιοί οι οποίοι γινόταν ένα με το σενάριο το ζούσαν στο πετσί τους στο σύμπαν του Lukas σαν να βρισκόταν εκεί και το μετέδιδαν σε μας με την απίστευτη ερμηνεία τους την πείρα που έχουν γιατί είναι ηθοποιοί με χρόνια στην πλάτη τους στην μεγάλη οθόνη.

Τα στοιχειά της όπερας ήταν πολύ έντονα σε συνδυασμό με τα σκηνικά κάνοντας την ατμόσφαιρα εκπληκτική προσφέροντας στον θεατή την αίσθηση ότι βρίσκεται εκεί. Ότι είναι μέρος της ταινίας μεταδίδοντας το νόημα της δύναμης που βρίσκεται μέσα μας. Να θυμάστε. Η ελπίδα υπάρχει. Το Star wars θα ξανανέβει εκεί που ανήκει. Στην κορυφή! Άλλωστε υπάρχει η κινηματογραφική κληρονομία του Lukas την οποία την έχουμε απορροφήσει όλοι μας και φυσικά δεν πρόκειται να μας την πάρει κανείς!

Υπάρχουν πάρα πολλά σχόλια ακόμα, αλλά αυτή ήταν η κεντρική ιδέα. Εσείς τι λέτε για όλα αυτά;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: