To κινηματογραφικό deal του αιώνα ολοκληρώθηκε: Avengers, X-Men και Deadpool είναι επιτέλους μαζί!
News

To κινηματογραφικό deal του αιώνα ολοκληρώθηκε: Avengers, X-Men και Deadpool είναι επιτέλους μαζί!

Ήταν κοινό μυστικό τις τελευταίες ημέρες ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να χαλάσει τη συμφωνία της Disney για αγορά της 20th Century Fox. Και είναι πλέον επίσημο αφού το μεσημέρι της Πέμπτης η Disney ανακοίνωσε το ιστορικό deal που θα κοστίσει το αστρονομικό ποσό των 52,4 δισ. δολαρίων.

Για να καταλάβετε πόσο μεγάλο είναι αυτό το ποσό, θα πούμε απλά ότι οι προηγούμενες μεγάλες αγορές της Disney ήταν αυτή της Pixar το 2006 (7,4 δισ.), της Marvel το 2008 (4 δισ.) και της Lucas Films το 2012 (4 δισ.). Ακόμα και αν προσθέσουμε αυτά τα ποσά δεν φτάνουν ούτε στο μισό το κόστος της νέας συμφωνίας. Τι σημαίνει όμως αυτή η τεράστια αγορά;

Σημαίνει ότι η Disney παίρνει στα χέρια της πολλά κινηματογραφικά στούντιο, τηλεοπτικά κανάλια στην Αμερική και σε ολόκληρο τον κόσμο και φυσικά τα δικαιώματα για τους X-Men ton Deadpool και τους Fantastic 4, που μπορούν πλέον να ενωθούν με το υπόλοιπο σύμπαν της Marvel.

Στη συμφωνία περιλαμβάνονται επίσης τα δικαιώματα για την αρχική τριλογία του Star Wars, και τα franchise του Alien και του Avatar!

Περιττό να πούμε ότι οι προοπτικές που ανοίγονται από εδώ και πέρα για το κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel είναι αμέτρητες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ