Άνοιξε ο δρόμος για μεταφορά του Σιλμαρίλλιον του Τόλκιν στην οθόνη!
News

Άνοιξε ο δρόμος για μεταφορά του Σιλμαρίλλιον του Τόλκιν στην οθόνη!

Η είδηση του μήνα στον τηλεοπτικό χώρο, δεν είναι άλλη από την τεράστια συμφωνία που έκανε το Amazon για τα δικαιώματα του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Η σειρά που πήρε άμεσα το πράσινο φως για πολλές σεζόν, θα αποτελεί πρίκουελ των ταινιών και θα εστιάζει σε γεγονότα πριν από τη Συντροφιά του Δαχτυλιδιού.

Όσοι την ψάχνουν γενικότερα με τα θέμα του Τόλκιν ένιωσαν έκπληξη από αυτή την είδηση, αφού εδώ και δεκαετίες ήταν δεδομένο ότι ο γιος του, Κρίστοφερ, ήταν εξαιρετικά προστατευτικός με το έργο του πατέρα του και δεν ήθελε να το δει να μετατρέπεται σε franchise.

Ο Κρίστοφερ Τόλκιν, δεν είχε λόγο στα κινηματογραφικά δικαιώματα του Χόμπιτ και του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών που κατέληξαν να γίνουν δύο τριλογίες, αφού αυτά είχαν δοθεί από τον πατέρα στα τέλη της δεκαετίας του 60.

Τα συγκεκριμένα δικαιώματα όμως δεν αφορούσαν την τηλεόραση, ενώ πριν από δύο χρόνια κατέληξε σε συμφωνία η δικαστική διαμάχη που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στον Κρίστοφερ Τόλκιν και τη Warner Bros για τη χρησιμοποίηση χαρακτήρων του βιβλίου σε video games και παιχνίδια γενικότερα.

Ο Κρίστοφερ Τόλκιν είναι ο άνθρωπος που επιμελήθηκε και ολοκλήρωσε το Σιλμαρίλλιον, με το μεγαλεπήβολο έργο να κυκλοφορεί τελικά λίγα χρόνια μετά τον θάνατο του πατέρα του.

Στα χρόνια που ακολούθησαν επιμελήθηκε πολλές εκδόσεις με πιο πρόσφατη τη φετινή για το Beren and Lúthien, ίσως η πιο προσωπική ιστορία του πατέρα του αφού αυτά τα ονόματα είχε ζητήσει να υπάρχουν στους τάφους του ίδιου και της γυναίκας του.

Μετά και την τριλογία του Χόμπιτ υπήρχε η εντύπωση ότι δύσκολα θα δούμε άλλο έργο του Τόλκιν να μεταφέρεται στον κινηματογράφο ή την τηλεόραση έτσι ο διακαής πόθος των φανατικών οπαδών για το Σιλμαρίλλιον θα παρέμενε όνειρο θερινής νυκτός.

Ήρθε όμως η πρόσφατη συμφωνία ανάμεσα στο Amazon τη Warner Bros και το Tolkien Estate (που ιδρύθηκε το 2011) να δημιουργήσει απορίες για τι συμβαίνει τελικά με το έργο του Τόλκιν.

Η απάντηση ήρθε μέσα από δημοσίευμα του onering.net.

O Κρίστοφερ Τόλκιν παραιτήθηκε από την προεδρία του Tolkien Estate στις 31 Αυγούστου, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για πιο διαλλακτικές συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενους για τα δικαιώματα. Ο Κρίστοφερ είναι σήμερα 93 ετών και στον πρόλογο του Beren and Lúthien είχε αφήσει να φανεί η πρόθεση του να αποσυρθεί.

Πλέον έχουμε μπροστά μας πολλές πιθανότητες για να δούμε στη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη ακόμα και το Σιλμαρίλλιον, απλά ελπίζουμε η νέα διοίκηση του Tolkien Estate να συμπεριφερθεί στο έργο του Τόλκιν με σεβασμό και να μην το μετατρέψει σε διαγωνισμό για τον μεγαλύτερο πλειοδότη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ