Πήγαμε στη συναυλία των 1000mods και… ακόμη τραβάμε τα μαλλιά μας!
News

Πήγαμε στη συναυλία των 1000mods και… ακόμη τραβάμε τα μαλλιά μας!

Μας ξέρετε. Στο Roxx είμαστε εγκρατείς, καθόλου ενθουσιώδεις, χωρίς φανφάρες και υπερβολές. Για μια φορά, ωστόσο, θα μας επιτρέψετε να ξεφύγουμε και χτυπώντας τα στήθια μας, να φωνάξουμε… ΤΙ ΖΗΣΑΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ!

Πάμε τώρα να ξηγηθούμε.

Του Νίκου Ράλλη

Όταν «τρέξαμε» την ψηφοφορία για το καλύτερο άλμπουμ του 2016, βλέπαμε το «Repeated exposure to…» των 1000mods να σαρώνει και τελικά, να τερματίζει στην 4η θέση, κάτω ΜΟΝΟ από Metallica, Gojira και Rotting Christ.

Αφού, λοιπόν, αναφωνήσαμε «WTF», μιας και δεν είχαμε ακούσει όσο έπρεπε το τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος το Χιλιομόδι Κορινθίας, το «λιώσαμε» και αποφασίσαμε να τους γνωρίσουμε καλύτερα. Για αυτό και πριν λίγες μέρες κάναμε τη συνέντευξη με τον ντράμερ τους, Λάμπρο Γερολυμάτο, παίρνοντας -όπως αποδείχθηκε το Σάββατο (21/1)- απλά μία γεύση από αυτό που θα ακολουθούσε…

Γιατί, αυτό που ακολούθησε ήταν, πραγματικά, χορταστικό. Από κάθε άποψη! Η συναυλία των παιδιών στο Piraeus Academy, στην οποία δώσαμε το «παρών», βλέποντάς τους για πρώτη φορά (ένοχοι, κύριε πρόεδρε) από κοντά, ήταν φανταστική!

Αν δεν κάνουμε τρομερό λάθος, δε και αν πιστέψουμε (και δεν έχουμε λόγο να μην το κάνουμε) τα λόγια του τραγουδιστή-μπασίστα της μπάντας, Δάνη Γαϊτανίδη, στο Academy γλιτώσαμε το Σάββατο από βέβαιη… ασφυξία! Τι είπε ο Δάνης κατά τη διάρκεια του live; «Το ξέρετε ότι είστε εδώ παραπάνω από 2700 άνθρωποι, έτσι; Αυτό». Για να μετατραπεί ο χαμός από κάτω σε… πανζουρλισμό!

Δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε πως το σόου που είδαμε ήταν από τα καλύτερα μπάντας του ελληνικού, «σκληρού» ήχου. Τρομερή έναρξη, αδιάκοπη ενέργεια, ασταμάτητο «ξύλο», εξαιρετικά φώτα, υπέροχος ήχος και ένα setlist, μιξ κομματιών από το «Repeated exposure to…» και από τα παλιά τους άλμπουμ, σε ένα live που διήρκεσε σχεδόν 1 ώρα και 40 λεπτά. Ο Λάμπρος έδωσε και την ψυχή του στα ντραμς, ο Δάνης ήταν όλα τα λεφτά μπροστά, σε τραγούδι και φωνή, Γιώργος και Γιάννης μάς διέλυσαν με τα σολαρίσματά τους στις κιθάρες και με την… τρέλα τους πάνω στη σκηνή.




Και, προφανώς, γιατί ΚΑΙ ο κόσμος «κάνει» μια συναυλία, οι άνθρωποι που ήρθαν στο Piraeus Academy ήταν σε απόλυτη… αρμονία και αλληλεπίδραση με τα παιδιά από το Χιλιομόδι, που… τα έσπασαν! Όσο για την οργάνωση, για άλλη μια φορά ήταν άψογη. Το combo «μπύρα-κατούρημα» δεν σου έπαιρνε πάνω από πέντε λεπτά, πράγμα σπάνιο για συναυλία σε κλειστό χώρο, με τόσο κόσμο!

Α! Να μην το ξεχάσουμε… Ακόμη πάμε αριστερά και δεξιά με το Vidage, όπως μας ζήτησε ο Δάνης να κάνουμε!

Πλέον, περιμένουμε το επόμενο live τους και κυρίως, το πρώτο τους video clip, που αποκάλυψε ο Λάμπρος στη συνέντευξή του στο Roxx πως… έρχεται!

ΥΓ Ένα μεγάλο μπράβο στους Naxatras που αποτέλεσαν το καλύτερο ορεκτικό με την εμφάνιση τους στα όσα ζήσαμε στη συνέχεια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tags: