Το τραγούδι από το φινάλε του Rings of Power θα το εκτιμήσουν ακόμα και οι μεγαλύτεροι πολέμιοι της σειράς
TV

Το τραγούδι από το φινάλε του Rings of Power θα το εκτιμήσουν ακόμα και οι μεγαλύτεροι πολέμιοι της σειράς

To Rings of Power που ολοκλήρωσε τον πρώτο του κύκλο στο Prime Video της Amazon, έχει δεχθεί  μεγάλη κριτική από τους φανατικούς του Τόλκιν, για τις δημιουργικές… ελευθερίες που έχουν πάρει οι showrunners, προσθέτοντας δικό τους υλικό και χαρακτήρες. Όμως για το τραγούδι που έριξε την αυλαία του φινάλε δεν θα πρέπει να έχουν κανένα παράπονο, αφού οι στίχοι του είναι λέξη προς λέξη το περίφημο ποίημα του συγγραφέα για τα δαχτυλίδια της δύναμης.

Three Rings for the Elven-kings under the sky,
Seven for the Dwarf-lords in their halls of stone,
Nine for Mortal Men doomed to die,
One for the Dark Lord on his dark throne
In the Land of Mordor where the Shadows lie.
One Ring to rule them all, One Ring to find them,
One Ring to bring them all, and in the darkness bind them,
In the Land of Mordor where the Shadows lie

To σημείο που είναι τονισμένο βρίσκεται φυσικά πάνω στο δαχτυλίδι του Sauron που δεν έχουμε δει ακόμα στη σειρά, αλλά φυσικά ξέρουμε την πορεία του από το έργο του Τόλκιν και την τριλογία του Πίτερ Τζάκσον. Το τραγούδι αποτελεί μία σύνθεση του Bear McReary που υπέγραψε το εξαιρετικό sountrack της πρώτης σεζόν, ενώ τα φωνητικά ανήκουν στην Fiona Apple.

«Η μουσική κληρονομιά του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών φέρνει στο νου αιθέρια φωνητικά με λυρικές μελωδίες πάνω από υποβλητικές αρμονίες, οπότε ήθελα να συνθέσω ένα τέτοιο τραγούδι για το «Rings of Power»», είπε ο McCreary. «Με βάση το εμβληματικό κείμενο «Ring Poem» του Tolkien, έγραψα το τραγούδι «Where the Shadows Lie» ως θέμα για τα δαχτυλίδια, για τη μαγεία του μίθριλ, για τις απαίσιες μηχανορραφίες του Sauron και για τη γη της Mordor». 

Για τη συνεργασία με τη Fionna Apple ο συνθέτης τόνισε: «Η ενσωμάτωση όλων αυτών των αφηγηματικών στοιχείων σε μια φωνή δεν είναι εύκολη δουλειά, και γι’ αυτό είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων που συνεργάστηκα με τη θρυλική τραγουδίστρια Fiona Apple. Αναμφισβήτητα μια από τις καθοριστικές μουσικές φωνές της γενιάς της, η Fiona έφερε νέα βάθη και αφηγηματική πρόθεση στον μοναδικό συνδυασμό του τραγουδιού, της μελωδίας που στοιχειώνει και του δυσοίωνου κειμένου του Tolkien. Η δουλειά της μου έχει χαρίσει έμπνευση  εδώ και δύο δεκαετίες, και δεν θα μπορούσα να φανταστώ έναν καλλιτέχνη που να μπορεί να ζωντανέψει καλύτερα το μυστήριο, το μεγαλείο και τη δύναμη αυτού του τραγουδιού».

Πριν πάμε να ακούσουμε το τραγούδι, να πούμε ότι η νέα σύνθεση μας φέρνει έντονα στο μυαλό το Gollum’s Song που είχε τραγουδήσει η Emillian Torrini για το Two Towers και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι.


Ο Sauron είναι εδώ – Τι λέει ο ηθοποιός για τη μεγάλη αποκάλυψη

Ακούστε το ακυκλοφόρητο τραγούδι των Queen με τον Freddie Mercury

Το Like a Stone των Audioslave πέρασε το ένα δισεκατομμύριο views στο youtube


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ