Stranger Things: Όλο το παρασκήνιο από τη χρησιμοποίηση του Master of Puppets
TV

Stranger Things: Όλο το παρασκήνιο από τη χρησιμοποίηση του Master of Puppets

To φινάλε του Stranger Things, μας χάρισε to Master of Puppets των Metallica στην πιο metal… συναυλία όλων των εποχών και δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος που θα το αμφισβητήσει αυτό. Φωτιές, δαιμονικές νυχτερίδες, κεραυνοί, τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Ο χαρακτήρας του Eddie Munson που έκανε ντεμπούτο στην καταπληκτική 4η σεζόν της σειράς, έγινε γρήγορα fan favorite και η συγκεκριμένη σκηνή περνάει άμεσα στην τηλεοπτική ιστορία.

Το Master of Puppets φυσικά και απογειώνει το όλο σκηνικό, όπως έγινε με το Running Up that Hill της Kate Bush στα προηγούμενα επεισόδια (αλλά και στο φινάλε) και η Nora Felder που είναι υπεύθυνη για τη μουσική επιμέλεια της σειράς, μίλησε για την επιλογή του τραγουδιού και τα όσα χρειάστηκε να γίνουν για να εξασφαλιστεί η άδεια.

«Έπρεπε να είναι αυτό το τραγούδι στη συγκεκριμένη σκηνή, δεν υπήρχε εναλλακτική. Αυτό το σημείο της ιστορία ήταν καθοριστικό και δείχνει τοn Eddie να στέκεται ηρωικά. Οι Ντάφερ (σ.σ. οι δημιουργοί της σειράς) ένιωσαν ότι το Master of Puppets ήταν η ξεκάθαρη επιλογή. Κανένα άλλο τραγούδι δεν συζητήθηκε και κινηθήκαμε άμεσα για να εξασφαλίσουμε τα δικαιώματα» λέει στο Variety η Nora Felder.

Οι στίχοι του τραγουδιού που έχει γράψει ο James Hetfield, μιλούν φυσικά για τον έλεγχο που ασκούν πάνω σου τα ναρκωτικά, όμως η Nora Felder βρίσκει κοινά στοιχεία και με τον Vecna. «Μοιράζονται ομοιότητες, καθώς το καθένα τους έχει καταστροφικές δυνάμεις που στερούν τους ανθρώπους από τις βασικές προσωπικές τους δυνάμεις. Ο επιθετικός up-tempo metal ήχος έρχεται σε κόντρα με τους προληπτικούς ψυχολογικούς και κοινωνικά συνειδητοποιημένους στίχους του, οι οποίοι έχουν τις ρίζες τους σε μια ευαίσθητη ανησυχία για τους άλλους. Η ευαίσθητη πλευρά που έχουμε δει στον Eddie, η οποία είναι ξεκάθαρα εμφανής στη σκηνή όταν συναντιέται με την Chrissy, είναι εξίσου καλυμμένη πίσω από την τραχιά δημόσια εικόνα του Eddie».

Για να μπορέσει να εξασφαλίσει την άδεια για τη χρησιμοποίηση του τραγουδιού η Nora Felder δεν αναγκάστηκε να μπει σε διαπραγματεύσεις με δισκογραφικές. Το μόνο που είχε να κάνει ήταν να έρθει σε επαφή με τη μπάντα που έχει τον τελικό λόγο σε αυτά τα θέματα.

«Ήρθα σε επαφή με το μάνατζμεντ των Metallica και τους ανέλυσα προσεκτικά τη σκήνη και ποιος ήταν ο στόχος μας με τη χρήση του τραγουδιού. Ήξερα ότι θα ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα, αφού είχαμε συνεργαστεί ξανά στη δεύτερη σεζόν για το Four Horsemen και είχα μάθει τότε ότι είναι οπαδοί της σειράς. Ήθελα με σεβασμό να κάνω εντελώς ξεκάθαρο το πλαίσιο της χρησιμοποίησης του τραγουδιού για έναν νέο χαρακτήρα της σειράς που δεν ήταν γνωστός από πριν. Η μπάντα συμφώνησε αμέσως».

Όσο για το αν στη σκηνή ο Joseph Quinn που υποδύεται τον Eddie, παίζει ο ίδιος τα riff η απάντηση είναι «ναι». «Ναι, ο Joseph έκατσε και έμαθε τα riff στην κιθάρα και παίζει παράλληλα με το τραγούδι. Όλοι πιστεύουν ότι έκανε καταπληκτική δουλειά». 


Θρήνος στους Sepultura – Πέθανε η γυναίκα του Andreas Kisser

Ακυρώθηκε η περιοδεία των Whitesnake – Δεν έρχονται Ελλάδα

Ο Matt Bellamy έκανε «ντου» σε ελληνικό γάμο μετά τη συναυλία των Muse

Netflix: Όλες οι σειρές και οι ταινίες που έρχονται τον Ιούλιο


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ