Rings of Power: Ποιος είναι ο «πατέρας» των ορκ;
TV

Rings of Power: Ποιος είναι ο «πατέρας» των ορκ;

Βρισκόμαστε στα μισά της πρώτης σεζόν του Rings of Power και προς το παρόν έχουμε περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις. Και αυτό είναι λογικό αφού η σειρά παίρνει τον χρόνο της για να χτίσει τη γενική πλοκή και να μας παρουσιάσει όλους τους κεντρικούς παίκτες.

Έτσι, όπως γίνεται πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις σειρών φαντασίας, οι θεωρίες δίνουν και παίρνουν και ειδικά όταν έχουμε μία τόσο πλούσια μυθολογία όπως αυτή του Τόλκιν για να ξετυλίξεις το κουβάρι πρέπει να ψάξεις πολύ βαθιά. Ακόμα και τότε δεν είναι σίγουρο ότι θα βρεις αυτό που ψάχνεις.

Πάμε λοιπόν σε ένα ακόμα μυστήριο που έρχεται με τη μορφή του Adar. Είναι αυτός που τα ορκ στα Southlands αποκαλούν «πατέρα» και στο τέταρτο επεισόδιο βλέπουμε για πρώτη φορά το πρόσωπο του.

Σε περίπτωση που δεν πήγε το μυαλό σας, αρχικά να πούμε ότι ο ηθοποιός που υποδύεται τον Adar προέρχεται από το Game of Thrones. Είναι ο Joseph Mawle που τον θυμόμαστε από το ρόλο του Μπέντζεν Σταρκ, τον θείο του Τζον Σνόου.

Η πρώτη εντύπωση που δίνει ο Adar είναι ότι προφανώς έχουμε να κάνουμε με ξωτικό. Όχι όμως όπως τα έχουμε συνηθίσει, αφού έχει σημάδια στο πρόσωπο και από τα όσα -λίγα- λέει στον Άροντιρ καταλαβαίνουμε ότι βρισκεται στη Μέση-Γη από την πρώτη εποχή.

Ποιος μπορεί να είναι όμως ο Adar; 

Μια πρώτη προσέγγιση λέει ότι ίσως έχουμε να κάνουμε με ένα από τα πρώτα ορκ. Σύμφωνα με τα γραπτά του Τόλκιν τα ορκ δημιουργήθηκαν από τον Μόργκοθ που απήγαγε ξωτικά και μετά από πολλά βασανιστήρια τα μετέτρεψε σε πιστούς ακόλουθους του. Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν συγκεκριμένα ονόματα από ξωτικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στη σειρά, έτσι αν ισχύει θα μιλάμε για έναν ορίτζιναλ χαρακτήρα.

Μια άλλη θεωρία είναι πως αυτό που βλέπουμε στις οθόνες μας δεν είναι άλλος από τον Μάεγκλιν. Η ιστορία του είναι τραγική και εξελίχθηκε στην πρώτη εποχή. Ο πατέρας του επιχείρησε να τον σκοτώσει με ένα δηλητηριασμένο βέλος που πέτυχε τελικά τη μητέρα του. Και οι δύο γονείς του πέθαναν και ως ορφανός μεγάλωσε στην περίφημη (και κρυφή) πόλη της Γκόντολιν.

Εξελίχθηκε σε ένα αξιοσέβαστο πολεμιστή και ένας από τους πιο φημισμένους σιδηρουργούς της εποχής του, φτιάχνοντας μερικά από τα ισχυρότερα όπλα γνωστά στο είδος των Ξωτικών κατά την Πρώτη Εποχή. Η ιστορία του… στραβώνει, λόγω του έρωτα για την πρώτη του ξαδέρφη (Ίντριλ), κάτι το οποίο δεν ήταν επιτρεπτό από τα υπόλοιπα ξωτικά.

Κατά τη διάρκεια μιας περιπλάνησης του εκτός πόλης, πιάνεται αιχμάλωτος από ορκ που τον μεταφέρουν μπροστά τον Μοργκοθ. Ο σκοτεινός άρχοντας της πρώτης εποχής. θέλει να μάθει την τοποθεσία της Γκόντολιν και υπόσχεται στον Μάεγκλιν ότι θα τον κάνει άρχοντας της πόλης και θα του προσφέρει την αγάπη της Ίντριλ αν… ρουφιανέψει.

Ο Μάεγκλιν, υποκύπτει αποκαλύπτει το μυστικό και επιστρέφει στην Γκόντολιν, χωρίς να κινήσει υποψίες. Long story short, η Γκόντολιν καταστρέφεται από τις δυνάμεις του Μόργκοθ και ο Μάεγκλιν χάνει τη μάχη από τον άντρα της Ίντριλ και πέφτει από ψηλά μέσα στη φωτιά. Και

Έχουμε λοιπόν έχουμε ίσως το μοναδικό ξωτικό που διέφθειρε ο Μόργκοθ, έχουμε την πτώση του στη φωτιά (που θα εξηγούσαν τα σημάδια του Άνταρ), ενώ η Γκόντολιν βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή της Μπελέριαντ, για την οποία μιλάει ο Άνταρ στην σύντομη κουβέντα του με τον Άροντιρ.

Τέλος υπάρχει και η περίπτωση του Μάγκλορ.

Ένα από τα επτά παιδιά του Φέανορ που όλοι μαζί είχαν πάρει τον περίφημο όρκο για τα σίλμαριλ που είχε κλέψει ο Μόργκοθ. Αυτός ο όρκος οδήγησε τα επτά αδέλφια όχι μόνο σε πόλεμο με τον Μόργκοθ αλλά και σε αποτρόπαιες πράξεις ακόμα και ενάντια σε άλλα ξωτικά. Ήταν ο τελευταίος από τα αδέλφια που έμεινε ζωντανός και πέταξε το πετράδι του στη θάλασσα ντροπιασμένος από τα όσα έκανε για να τα πάρει στην κατοχή του.

Περιπλανιέται μόνος του στις ακτές λέγοντας θλιβερά τραγούδια μέχρι που χάνεται από τις μνήμες όλων. Ο θάνατος του (αν έχει πεθάνει) δεν καταγράφεται έτσι μπαίνει στην κουβέντα ως πιθανός υποψήφιος για να είναι τελικά αυτός ο Άνταρ, ενώ αξίζει να σημειώσουμε κάτι που ίσως αποδειχθεί σημαντικό. Είχε υιοθετήσει και μεγαλώσει τον Έλροντ και τον αδελφό του!

Την απάντηση θα την πάρουμε λογικά μέχρι το τέλος της πρώτης σεζόν που θα ολοκληρωθεί με το φινάλε της 14ης Οκτωβρίου. Μπορεί και να μην ισχύει τίποτα από όσα σας γράψαμε, αλλά προς το παρόν τουλάχιστον έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όλο αυτό το σκηνικό με τις θεωρίες.

https://youtu.be/dNtOkRGizqE


Ένα ιστορικό κομμάτι του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών στο Rings of Power

Διέρρευσε δύο εβδομάδες νωρίτερα το άλμπουμ των Slipknot!

Η συμβουλή του Ντι Κάπριο στον Τίμοθι Σαλαμέ

Το πρώτο teaser για την τρίτη σεζόν του Mandalorian


Ακολουθήστε το Roxx στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι νέα για μουσική, σειρές και ταινίες. Στο instagram μας βρίσκετε εδώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ